*Η λέξη είναι ρώσικη, αλλά η συνταγή από τη Θράκη.
Πρόκειται για μαγειρευτό λάχανο με πελτέ και καυτερή πιπεριά. Συνήθως μαγειρεύεται με κιμά, αρνί ή χοιρινό.
Υλικά
Υλικά
- 1 μεγάλο λάχανο, αφράτο, χοντροκομμένο(σε κομμάτια των 5 εκ.)
- 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
- 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας, διαλυμένος σε 100 ml νερό
- 1/2 - 1 μικρή πιπεριά τσίλι, φρέσκια ή ξερή, ψιλοκομμένη (ή 1/2 - 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα)
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το λάχανο για περίπου 10 λεπτά. Το στραγγίζουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα (άδεια πλέον) ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το λάχανο για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε τον πελτέ, την πιπεριά και αλατοπίπερο.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα (προσέχουμε, όμως, να μην παραβράσει το λάχανο).
gastronomos
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.