Πως εκφράζει το κάθε ζώδιο το χιούμορ του;

0

Το χιούμορ δε μαθαίνεται. Γεννιέται κανείς μ’ αυτό.

Προνόμιο των ευφυών και των παρατηρητών της ζωής. Γι’ αυτό και περισσότερο διακρίνει τους άνδρες, και λόγω της αρσενικής τους φύσης, που τους κάνει να λειτουργούν περισσότερο μέσα από το κομμάτι του νου και λιγότερο μέσα από το συναίσθημα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα χαρίσματα που μπορεί να διαθέτει ένας άνθρωπος, αφού είναι το μόνο από το οποίο θα μπορεί να αντλεί δύναμη, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, αυτό που θα τον συντροφεύει μέχρι το τέλος της ζωής του. Το μοναδικό ίσως μέσο, ώστε να καταλαβαίνουμε ανά πάσα στιγμή ότι η ζωή δεν είναι τίποτε άλλο από ένα παιχνίδι και το μόνο που οφείλουμε είναι να τη ζούμε σαν τα παιδιά, υπακούοντας όμως, σε κάθε περίσταση, στους κανόνες της.

Με μοναδικό τρόπο, εκείνος που διαθέτει χιούμορ αναζητά τα ερεθίσματα από το περιβάλλον του, για να μεταδώσει τη χαρά και το γέλιο στους γύρω του και για να μπορέσει, πρώτα ο ίδιος, να επουλώσει τις πληγές του, κυρίως αυτές των παιδικών του χρόνων. Γι’ αυτό και θεωρείται ότι οι μεγάλοι χιουμορίστες είναι κατά βάση καταθλιπτικοί. Το χιούμορ λειτουργεί σαν άμυνα απέναντι στις αντιξοότητες της ζωής, σαν την πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας για όλους αυτούς τους ιούς, που παραμονεύουν να κάνουν κατάληψη στο σώμα και την ψυχή μας.

ΚΡΙΟΣ

Το αιώνιο παιδί που αναζητά τη χαρά και ψάχνει συνεχώς να βρίσκει τρόπους για να προκαλεί το ενδιαφέρον των γύρω του. Διαθέτει αίσθηση του χιούμορ, περισσότερο όμως αυτό το εκδηλώνει μέσα από έναν παιδικό σκανταλιάρικο τρόπο. Αρέσκεται στο να πειράζει τους άλλους, να κάνει φάρσες και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπερνάει τα όρια, μην μπορώντας να συναισθανθεί τη διάθεση των άλλων. Ισχυρός δέκτης, αναγνωρίζει το έξυπνο ευφυές χιούμορ και αποζητά τους ανθρώπους εκείνους που το διαθέτουν. Δύσκολα όμως θα του επιτρέψει το ισχυρό του εγώ να επιστρατεύσει την αστεία πλευρά του, προκειμένου να διασώσει τον έρωτά του και το ίδιο δύσκολο και για το σύντροφό του να χρησιμοποιήσει το χιούμορ, ως μέσο αποκατάστασης της σχέσης. Αντίθετα, θα γίνει πολύ εριστικός, λειτουργώντας με τέτοιο τρόπο, ώστε να περάσει το μήνυμα πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ακόμα και στην περίπτωση που είναι διατεθειμένος να βρει τη λύση, θα προτιμήσει να το κάνει μέσα από συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, παρά μέσα από το να προσπαθήσει να επιστρατεύσει το χιούμορ του.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο βαρύς και ασήκωτος του ζωδιακού, διαθέτει τη μοναδική ικανότητα να αφήνει το στίγμα του, μέσα από τον τρόπο που εκφράζει το χιούμορ του. Μπορεί να λειτουργεί και ως πομπός αλλά και ως δέκτης. Με την ίδια ευκολία που αναγνωρίζει το άτομο με το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει ισχυρή χημεία στο σεξ, το ίδιο εύκολα αναγνωρίζει και αυτόν με τον οποίο θα μπορούσε να περάσει αξέχαστες ώρες γέλιου. Μπορεί να μοιάζει σοβαρός και σκεφτικός στην παρέα, το πιο πιθανό όμως είναι να καταγράφει οτιδήποτε θα μπορούσε μετά να διεγείρει το καυστικό και σατιρικό χιούμορ του, μεταδίδοντάς το, με αυτόν το μοναδικό γήινο τρόπο έκφρασής του. Δύσκολα χάνει το χιούμορ του, ακόμα και σε στιγμές, όπου τα πράγματα μοιάζουν δύσκολα, έως και τραγικά. Φτάνει μόνο να υπάρχει κάποιος δίπλα του, για να του υπενθυμίζει αυτήν του την ανάγκη. Το ίδιο συμβαίνει και σε καταστάσεις συναισθηματικά δύσκολες. Όλα θα εξαρτηθούν από το σύντροφο. Φτάνει μόνο να μην έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση, να αποχωρήσει… Στην περίπτωση αυτή, τίποτα και κανένα μέσο δεν μπορεί να τον μεταπείσει.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο σκανταλιάρης και ευφυής του ζωδιακού, αυτόματα, μπορεί να μετατρέψει την ατμόσφαιρα, όσο βαριά και αν είναι, μέσα από το ιδιότυπο χιούμορ του. Μπορεί έτσι ξαφνικά και σε ανύποπτο χρόνο να πετάξει μία ατάκα που μπορεί ακόμα και να γράψει ιστορία… Φτάνει μόνο να είναι σε καλή διάθεση. Γιατί διαφορετικά, μόνο εκνευρισμό μπορεί να προκαλέσει στην παρέα. Μοναδικός επίσης και ο τρόπος που αφηγείται κάποιο γεγονός που του προκάλεσε εντύπωση. Σίγουρα, πολλές από τις σκηνές που θα περιγράψει, μέσα από την αφήγησή του, είναι δικής του επινοήσεως, ο τρόπος του όμως είναι τόσο πειστικός, αφού καταφέρνει πρώτα απ’ όλα να πείσει τον εαυτό του. Όσον αφορά τον έρωτα, όμως, και για τις στιγμές που θα μπορούσε να επιστρατεύσει το χιούμορ του, προκειμένου να σώσει μία κατάσταση, δε θα μπει στη διαδικασία να το κάνει. Πολύ εύκολα, όμως, μπορεί να ενδώσει στο χιούμορ, τόσο ώστε να γίνει εύπλαστος στα χέρια του συντρόφου, ακόμα και σε στιγμές κρίσης στη σχέση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

O μεγάλος παραμυθάς, ο φαντασιομανής, που μπορεί με την μεγαλύτερη ευκολία να μετουσιώνει τη λύπη σε χαρά, και ακόμα και εμπειρίες τραυματικές των παιδικών του χρόνων, να λειτουργούν ως ισχυρά σημεία αναφοράς, προκειμένου να προκαλεί το γέλιο γύρω του και να γίνεται το επίκεντρο. Μέσα από τη συναισθηματική του ευφυΐα και την ανεξάντλητη φαντασία του, μπορεί να αντλεί ιδέες, γεγονότα, ακόμα και φανταστικά, προκειμένου πρώτα ο ίδιος να παίρνει ισχυρές δόσεις γέλιου, για να μπορεί να ανατροφοδοτεί τις δυνάμεις του, κυρίως τις συναισθηματικές, και ειδικά όταν δεν υπάρχει κάποιο άτομο δίπλα του για να του καλύπτει τα όποια συναισθηματικά του κενά. Δε θα τον χαρακτηρίζαμε ως τον ευφυή χιουμορίστα, αφού ο τρόπος έκφρασης του χιούμορ του, πηγάζει από τον ανεξάντλητο παιδικό του συναισθηματικό κόσμο. Και αυτό είναι που τον κάνει να λειτουργεί ως η ψυχή της παρέας, φτάνει μόνο να μην τον συναντήσεις στη φάση που έχει αποφασίσει να βγάλει την γκρίνια και τη μιζέρια του. Με κάθε τρόπο, θα μπορούσε να επιστρατεύσει ένας Καρκίνος το χιούμορ του και ειδικά τη στιγμή που θα έρθει αντιμέτωπος με το δεδομένο της εγκατάλειψης. Και σίγουρα έχει τον τρόπο να μεταπείσει το σύντροφό του, φτάνει μόνο (ο σύντροφος) να μην έχει δει το έργο, έτσι όπως το παίζει ο Καρκίνος, να επαναλαμβάνεται πολλές φορές.

ΛΕΩΝ

Ο σοβαρός και μεγαλόψυχος Λέοντας, σίγουρα, διαθέτει αίσθηση του χιούμορ και αυτό που τον χαρακτηρίζει περισσότερο είναι ο αυτοσαρκασμός. Με τον ίδιο τρόπο που συνηθίζει να εξυψώνει τον εαυτό του, το ίδιο εύκολα μπορεί να απογυμνώνεται, μέσα από τις αδυναμίες και τα λάθη του, έτσι ώστε να κερδίζει ακόμα περισσότερο το θαυμασμό και το ενδιαφέρον των γύρω του. Το στοιχείο της χαράς λειτουργεί σαν το κύριο σημείο αναγνώρισης του εαυτού του, μόνο που αυτό θέλει να το μοιράζεται με τους ανθρώπους που αγαπά, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αναβαθμίζει την ποιότητα επαφής και επικοινωνίας, κυρίως με τον ερωτικό του σύντροφο. Απαιτητικός και επιλεκτικός σε ό, τι αφορά τα ερεθίσματα που θα του ενεργοποιήσουν την έκφραση του χιούμορ του. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο Λέων ψάχνει εκεί που ψάχνουν οι λίγοι. Δεν έχει ανάγκη από ένα σύντροφο που θα τον κάνει να γελάει, Φτάνει μόνο να του δημιουργεί τα ερεθίσματα, ώστε να γελάει ο ίδιος με τον εαυτό του. Και ίσως αυτό είναι το στοιχείο που θα τον κάνει να μετακινηθεί από την απόφαση να φύγει από τη σχέση, εάν και εφ’ όσον δεν αισθάνεται απόλυτα έτοιμος γι’ αυτήν. Μπορεί, έτσι ξαφνικά, να γυρίσει το κουμπί και όλα να τα δει από τη χιουμοριστική τους πλευρά. Μέσα από τη μοναδική ικανότητα που διαθέτει να βιώνει κινηματογραφικά τη ζωή, αυτόματα μέσα από το χιούμορ του, μπορεί να δημιουργήσει το σκηνικό που έχει ανάγκη να ζήσει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο γήινος και μετριοπαθής του ζωδιακού συγκαταλέγεται στην κατηγορία εκείνη των ζωδίων που όχι μόνο διακρίνονται για το χιούμορ τους, αλλά κυρίως για τον ιδιαίτερα καυστικό τρόπο που έχουν να το εκφράζουν. Εξαιρετικοί μίμοι και δεν είναι τυχαίο που αυτό το ζώδιο πολύ συχνά το συναντάμε σε μεγάλους ηθοποιούς, αφού το στοιχείο της υποκριτικής είναι αυτό που τους χαρακτηρίζει περισσότερο απ’ όλα. Έχοντας αναπτύξει πολύ καλή σχέση με την πραγματικότητα και λειτουργώντας, παράλληλα, ως άριστοι παρατηρητές, μπορούν με μοναδικό τρόπο να αναπαράγουν τα ευτράπελα και παράξενα της ζωής. Μπορεί μία και μόνο φράση τους να είναι αρκετή για να προκαλέσουν κρίση γέλιου στην παρέα, παραμένοντας οι ίδιοι σοβαροί και ατάραχοι. Όσο εύκολα κάνουν τους άλλους να γελούν, με την ίδια ευκολία ανταποκρίνονται στο έξυπνο χιούμορ. Και αν ο σύντροφος διαθέτει αυτό το χάρισμα, τότε μπορεί να τους ανεβάσει στα ύψη τη λίμπιντο, απαραίτητο στοιχείο για έναν Παρθένο, προκειμένου να υπάρχει επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Και πραγματικά, μπορεί το χιούμορ να λειτουργεί σαν καταλύτης στη ζωή τους, ειδικά εκεί που η ορθολογική και ανιαρή τους πλευρά πάει να επισκιάσει τη μαγεία του έρωτα.

ΖΥΓΟΣ

Ο στυλιζαρισμένος τρόπος ζωής, μέσα από τον οποίο έχει ανάγκη να πορευτεί ο Ζυγός, δεν του αφήνει και πολλά περιθώρια να αναπτύξει και να εκφράσει την ανάγκη του να βλέπει και από τη χιουμοριστική τους όψη τα πράγματα. Δεν αφήνεται. Όλα πρέπει να είναι τοποθετημένα, με τέτοιο τρόπο, ώστε να αισθάνεται ότι δεν απειλούνται οι ισορροπίες. Η τάση που τον διακατέχει, ώστε οι διαθέσεις του να περνούν μέσα από τις διαθέσεις των άλλων, του στερεί το δικαίωμα του αυθορμητισμού, ακόμα και στις πιο απλές εκφάνσεις της ζωής του. Παρ’ ότι δε διαθέτει την ικανότητα να κάνει τους άλλους να γελούν, εύκολα όμως μπορεί να παρασυρθεί στο να εκφράσει μέσα από το γέλιο την ανάγκη της χαράς και της ξεγνοιασιάς. Ο μόνος τρόπος μέσα από τον οποίο θα μπορούσε να εκπαιδευτεί στην αίσθηση του χιούμορ είναι ένας σύντροφος που διαθέτει αυτό το χάρισμα. Και πάλι όμως, δε θα μπορούσε αυτός ο τρόπος επικοινωνίας να τον κάνει να δει, έστω και λίγο διαφορετικά, τα πράγματα, στην περίπτωση που η σχέση οδηγείται σε απαγορευτικά –όσον αφορά την συναισθηματική ανταπόκριση– μονοπάτια.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο γοητευτικός, μυστηριώδης και αινιγματικός Σκορπιός θεωρείται από τους πλέον χαρισματικούς εκπροσώπους του ζωδιακού, όσον αφορά την αίσθηση του χιούμορ. Μέσα από τη φαντασία, που παράγει ο πλούσιος και ανεξιχνίαστος συναισθηματικός τους κόσμος, αντλούν το χιούμορ τους, που λειτουργεί σαν η πιο ασφαλής έξοδος διαφυγής από την πραγματικότητα. Αινιγματικοί και προκλητικοί, μπορούν να σε καθηλώσουν με το χιούμορ τους και το πιο διεγερτικό ακόμα, το να πρέπει μετά να μπεις στη διαδικασία να το αποκρυπτογραφήσεις. Ακόμα και σε πολύ προσωπικές στιγμές, και ειδικά στην αρχική φάση του έρωτα, το χιούμορ του Σκορπιού μπορεί να λειτουργήσει σαν καταλύτης, προκειμένου να αισθανθεί τη βαθιά συναισθηματική σύνδεση, αλλά και την οικειότητα, που έχει ανάγκη, για να εκφράσει τον καλύτερο εαυτό του. Περισσότερο ως πομπός λειτουργεί, παρά ως δέκτης. Στην περίπτωση που ο σύντροφος του ενεργοποιεί και τα δύο, τότε θα αισθάνεται ακόμα πιο ολοκληρωμένος στη σχέση, έχοντας τις απαραίτητες συνθήκες που χρειάζεται για να παίξει και να προκαλέσει, ό, τι πιο διεγερτικό, δηλαδή, για ένα Σκορπιό.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πραγματικά περίεργο πως ο προστατευόμενος του Δία, που, περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο, διακατέχεται από το αίσθημα της χαράς και της αγάπης για τη ζωή, στερείται, θα λέγαμε, της αίσθησης του χιούμορ, παρά τον έξυπνο διανοητικό τρόπο έκφρασής του. Τίποτα βέβαια δεν είναι κανόνας και στον κανόνα υπάρχουν πάντα και εξαιρέσεις. Και αν τύχει αυτής της εξαίρεσης ένας Τοξότης, τότε μιλάμε για τον εξαιρετικό χιουμορίστα, τον ευφυή, που μπορεί, μέσα από τη μοναδική αίσθηση του χιούμορ του, να παράγει μεγάλα έργα, μέσα από την Τέχνη (Βλέπε Woody Allen). Μέσα από τον εφηβικό τρόπο αντίληψής του, συνήθως ένας Τοξότης εκφράζει το χιούμορ του. Μπορεί να γελάει μόνος του, ακόμα και εξαιτίας ερεθισμάτων, που αφήνουν τους άλλους αδιάφορους. Μπορεί να βλέπει κινούμενα σχέδια, να διαβάζει εικονογραφημένα κλασικά της παιδικής του ηλικίας και να γελάει ασταμάτητα. Δεν εκλαμβάνει εύκολα όμως το λεπτό ευφυές χιούμορ και ειδικά όταν θα πρέπει, μέσα από αυτό, να εκλάβει κάποιο ερωτικό μήνυμα. Τα πάντα για έναν Τοξότη θα πρέπει να είναι άμεσα στην παρατήρησή του. Σίγουρα, το στοιχείο του χιούμορ δεν είναι αυτό που θα βοηθούσε σε στιγμές κρίσιμες ερωτικά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο τρίτος κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος του γήινου στοιχείου, που διαθέτει αίσθηση του χιούμορ, και μάλιστα πολύ ισχυρή. Περισσότερο ως πομπός λειτουργεί, αλλά εύκολα και ο ίδιος μπορεί μέσα από το καυστικό και ενίοτε μπλακ χιούμορ του να διεγείρει την παρέα ή το σύντροφο. Πολλές φορές όμως, και μέσα από το σαρκαστικό τρόπο που το εκφράζει, μπορεί να παραβιάσει τα όρια των άλλων, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει και ως αφορμή για να έρθει σε σύγκρουση, κυρίως με το σύντροφό του. Εκπαιδευμένος στην κωμωδία και το δράμα, μπορεί να παράγει το χιούμορ του και μέσα από αυτές τις δύο όψεις της ζωής. Γι’ αυτό και σε αυτήν τη ζωδιακή κατηγορία, επίσης, συγκαταλέγονται διάσημοι ηθοποιοί, όπως και σκηνοθέτες. Σε φάσεις δύσκολες, όμως, στον έρωτα, δεν μπορεί το χιούμορ να λειτουργήσει καταλυτικά, όσον αφορά τον τρόπο μέσα από τον οποίο πήρε την απόφαση να προχωρήσει, είτε μέσα στη σχέση, είτε εκτός. Στα θέματα σημαντικών για την ζωή του επιλογών, θα λειτουργήσει με άκρα σοβαρότητα και ορθολογική σκέψη.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο διανοούμενος του ζωδιακού έχει ένα δικό του μοναδικό τρόπο να εκλαμβάνει, αλλά και να μεταδίδει το χιούμορ. Μπορεί να μη διαθέτει τον πηγαίο αυθορμητισμό, ώστε εύκολα και σε οποιαδήποτε στιγμή να αφήσει ελεύθερο τον εαυτό του να εκφραστεί, είτε λαμβάνοντας, είτε στέλνοντας το χιούμορ του, όμως πραγματικά μπορεί να σταθεί ως η κεφαλή της παρέας και να προκαλέσει το γέλιο, διεγείροντας με μοναδικό εγκεφαλικό τρόπο τους γύρω του. Και βέβαια και το σύντροφο, εάν είναι τυχερός να πορευτεί στη ζωή του, έστω και για λίγους μήνες, μ’ έναν Υδροχόο, ο οποίος διαθέτει αίσθηση του χιούμορ. Εκείνος ο οποίος θα καταφέρει να διεγείρει και τις δικές του εγκεφαλικές χορδές, σίγουρα έχει συγκαταλεχθεί στους εκλεκτούς της ζωής του, τους οποίους και δε θα ξεχάσει ποτέ. Δεν αποτελεί όμως στοιχείο τόσο σημαντικό, ώστε να προσπεράσει άλλα θέματα σημαντικά για τον ίδιο, όπως την έλλειψη συμβατότητας, σε σχέση με τον αντισυμβατικό τρόπο που εκείνος έχει επιλέξει να ζήσει.

ΙΧΘΥΣ

Ο φευγάτος και ονειροπόλος του ζωδιακού αποζητά το γέλιο, όχι ως πηγή χαράς, αλλά ως διέξοδο φυγής από την πραγματικότητα. Δεν έχει όμως την ευκολία, όπως τα άλλα ζώδια της οικογένειας του νερού, αυτήν του να μπορεί να μετουσιώνει το δράμα σε κωμωδία, τη λύπη σε χαρά. Εάν βιώνει δύσκολη συναισθηματική κατάσταση, τίποτα δεν μπορεί να τον πάρει από αυτήν, μέχρι ο ίδιος να βρει και πάλι ένα λιμάνι συναισθηματικής ασφάλειας για να αράξει. Εκτός και εάν αυτός που έχει απέναντί του, και κυρίως εάν πρόκειται για σύντροφο, θα μπορέσει να τον εμπνεύσει μέσα από τον τρόπο που θα εκφράσει το χιούμορ του και θα του διεγείρει ακόμα πιο ερωτικά συναισθήματα. Σίγουρα όμως, εάν ο σύντροφος διαθέτει αυτό το χάρισμα, μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως μέσο για να τον φέρει πιο κοντά του, ακόμα και σε στιγμές συναισθηματικής κατάπτωσης για τον Ιχθύ. Φτάνει μόνο να συνδυαστεί με την ερωτικο-σεξουαλική του ανάγκη.

e-zwdia
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top