Θεέ μου, βοήθησέ με να παραμείνω άνθρωπος


Θεέ μου, σε παρακαλώ, βοήθησέ με να μη ξεχάσω!

Θεέ μου σε παρακαλώ βοήθησε με να μη ξεχάσω!

Να μη σβήσουν με το χρόνο, απ τη μνήμη μου στιγμές! Να μη ξεχάσω ότι αγάπησα τα δύσκολα, τις στιγμές που απόλαυσα, να μη ξεχάσω ότι πάνω απ όλα είμαι άνθρωπος. Να μη ξεχάσω πως είναι να εκτιμώ αυτά που μου δόθηκαν και εκείνους που μου δόθηκαν! Τους ανθρώπους που ήταν εκεί στα εύκολα και στα δύσκολα! Nα μη ξεχάσω ούτε μέρα να τους δείχνω την ευγνωμοσύνη μου για τα κομμάτια μου που μου έδειξαν, και με βοήθησαν να βρω τον εαυτό μου.
Bοήθησε με Θεέ μου να μη ξεχάσω ότι πρέπει να τους κρατήσω στη ζωή μου με νύχια και με δόντια. Να τους δείχνω το πόσο τους εκτιμώ με τη παρουσία μου! Mε το να δηλώνω παρόν!

Βοήθησέ με Θεέ μου να μη ξεχάσω στιγμές και με νομίζουν άπληστο και αχάριστο! Να μη ξεχάσω τα λόγια που ξεστόμισα και βγω ψεύτης! Μη ξεχάσω ό,τι θυμάμαι και αποδειχθώ αφερέγγυος. Κι αν κάτι με ενόχλησε, κάνε με να μη το ξεχάσω, για να μη το κάνω ποτέ σε κάποιον άλλο. Να μη ξεχάσω ότι πληγώθηκα, για να μη φτάσω να πληγώσω, να μη ξεχάσω ότι αγάπησα, γιατί η αγάπη είναι κινητήριος δύναμη. Γιατί η αγάπη δίνει κίνητρο.

Η αγάπη σε μεταμορφώνει. Καλέ μου Θεέ, βοήθησε με να παραμείνω άνθρωπος. Να γελώ στη χαρά του άλλου και να κλαίω στη λύπη του. Nα θυμάμαι τις λεπτομέρειες, και να μη ξεχάσω να ευγνωμονώ γιαυτές, ακόμα κι αν είναι λίγες. Δώσε μου θεέ μου κατανόηση για να βλέπω το κίνητρο πίσω από κάθε σκέψη και πράξη, για να μπορώ να κατανοώ γιατί συμβαίνει ο,τι συμβαίνει, γιατί οι αντιδράσεις των ανθρώπων έχουν υπόβαθρο στο παρελθόν. Θεέ μου, σε παρακαλώ, βοήθησέ με να μη ξεχάσω!

Μαρία Χαρίτου
ewoman

Related Posts