Λαχταριστά λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ


Η γεύση τους θα σου μείνει αξέχαστη.

Εύκολα αλλά απόλυτα λαχταριστά, τα λαζάνια μπλέκονται με κιμά και μπεσαμέλ για να σε εντυπωσιάσουν. Η γεύση τους, ειδικά αν τα απολαύσεις ζεστά, θα σου μείνει αξέχαστη.

Υλικά
  • 500 γραμμ. λαζάνια με αβγό
  • 800 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 καρότα (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 300 γραμμ. πολτό ντομάτας
  • 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι θυμάρι ή βασιλικό
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 200 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι & πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
  • 100 γραμμ. αλεύρι
  • 100 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Για τον κιμά
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε κυβάκια τα καρότα.
  • Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο για 3′-4′, ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να καβουρδίζεται, ανακατεύοντας και ξεσβολιάζοντας συνέχεια, για 7′-8′ περίπου.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 1′ προσθέτουμε τη ντομάτα, το θυμάρι ή το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε τον κιμά να βράσει με τη σάλτσα ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να μείνει με λίγη σάλτσα.
Για την μπεσαμέλ
  • Για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και όταν αρχίσει να καίει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα 2′-3′ σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το γάλα (καλύτερα χλιαρό) και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει αρκετά.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μερικές κουταλιές ζεστό νερό και βγάζουμε από τη φωτιά.
Σύνθεση
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  • Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό, αλλά όχι για πολύ. 
  • Έχουμε βουτυρώσει το σκεύος που θα τα βάλουμε. Στον πάτο απλώνουμε μια μεγάλη κουταλιά μπεσαμέλ και 2-3 κουταλιές νερό. 
  • Απλώνουμε μια σειρά λαζάνια, χωρίς κενά. 
  • Μοιράζουμε επάνω τον μισό κιμά με τη σάλτσα του και συνεχίζουμε με στρώση λαζάνια, μπεσαμέλ με παρμεζάνα, στρώση λαζάνια, στρώση κιμά, λαζάνια και τέλος μια στρώση μπεσαμέλ. 
  • Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο για 40′-45′ περίπου. 
  • Στην αρχή σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, που θα αφαιρέσουμε μετά από 15′. 
  • Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί τουλάχιστον 30′ πριν το κόψουμε, ενώ είναι ακόμα καλύτερο μερικές ώρες αργότερα.

koolnews

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...