Η γεύση τους θα σου μείνει αξέχαστη.
Εύκολα αλλά απόλυτα λαχταριστά, τα λαζάνια μπλέκονται με κιμά και μπεσαμέλ για να σε εντυπωσιάσουν. Η γεύση τους, ειδικά αν τα απολαύσεις ζεστά, θα σου μείνει αξέχαστη.
Υλικά
Για τον κιμά
Υλικά
- 500 γραμμ. λαζάνια με αβγό
- 800 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 καρότα (προαιρετικά)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 300 γραμμ. πολτό ντομάτας
- 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 1 κουταλάκι θυμάρι ή βασιλικό
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 200 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
- Αλάτι & πιπέρι
- 100 γραμμ. αλεύρι
- 100 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- Αλάτι & πιπέρι
Για τον κιμά
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε κυβάκια τα καρότα.
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο για 3′-4′, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να καβουρδίζεται, ανακατεύοντας και ξεσβολιάζοντας συνέχεια, για 7′-8′ περίπου.
- Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 1′ προσθέτουμε τη ντομάτα, το θυμάρι ή το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε τον κιμά να βράσει με τη σάλτσα ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να μείνει με λίγη σάλτσα.
- Για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και όταν αρχίσει να καίει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα 2′-3′ σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το γάλα (καλύτερα χλιαρό) και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει αρκετά.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μερικές κουταλιές ζεστό νερό και βγάζουμε από τη φωτιά.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό, αλλά όχι για πολύ.
- Έχουμε βουτυρώσει το σκεύος που θα τα βάλουμε. Στον πάτο απλώνουμε μια μεγάλη κουταλιά μπεσαμέλ και 2-3 κουταλιές νερό.
- Απλώνουμε μια σειρά λαζάνια, χωρίς κενά.
- Μοιράζουμε επάνω τον μισό κιμά με τη σάλτσα του και συνεχίζουμε με στρώση λαζάνια, μπεσαμέλ με παρμεζάνα, στρώση λαζάνια, στρώση κιμά, λαζάνια και τέλος μια στρώση μπεσαμέλ.
- Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο για 40′-45′ περίπου.
- Στην αρχή σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, που θα αφαιρέσουμε μετά από 15′.
- Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί τουλάχιστον 30′ πριν το κόψουμε, ενώ είναι ακόμα καλύτερο μερικές ώρες αργότερα.
koolnews
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.