ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

0

Μην πάτε με αυτούς!

Αυτοί και οι άλλοι..Είναι γεμάτος ο κόσμος..Παντού γύρω μας! Πλημμύρα! Είναι αυτοί και οι άλλοι……οι άλλοι, οι «παράξενοι»..Αυτοί, είναι που θέλουν να «είναι με κάποιον»..Οι άλλοι θέλουν σύντροφο..Αυτοί θέλουν μία δουλίτσα. Οι άλλοι θέλουν να δημιουργήσουν και μέσω της δουλειάς τους..Αυτοί, θέλουν ένα σπίτι «για να μείνουν». Οι άλλοι θέλουν ένα σπίτι για να ζήσουν. Για να το γουστάρουν τέλος πάντων!..Αυτοί, που παίρνουν ένα αυτοκίνητο για «να τους πηγαίνει και να τους φέρνει» σ.σ. (πάρε ένα γαϊδούρι ρε κακομοίρη!) Οι άλλοι, θέλουν ένα αυτοκίνητο για να τους ….. ταξιδέψει!

Αυτοί ντύνονται, κινούνται, τρώνε, εργάζονται και ζουν, σύμφωνα με αυτά που τους επιτρέπονται, εντός κανόνων της κοινωνίας. Οι άλλοι, γράφουν τους κανόνες μεταξύ αφαλού και γονάτων και δημιουργούν δικές τους μικρές, η μεγάλες κοινωνίες, με δικούς τους κανόνες!..Αυτοί περνάνε ζωές γεμάτες ασφάλεια, χωρίς ρίσκα..Κινούνται σε γραμμές, χωρίς πολλές διακυμάνσεις. Πολλές φορές, χωρίς καθόλου διακυμάνσεις!..Κοιτάνε τους άλλους και τους κατακρίνουν. Τους ψέγουν για τις ριψοκίνδυνες, ανεύθυνες, όπως τις χαρακτηρίζουν συμπεριφορές και τακτικές τους..

Οι άλλοι, αδιαφορούν για τη γνώμη αυτών. Στο κάτω κάτω, από πότε τα λιοντάρια ασχολούνται με τη γνώμη των προβάτων;!..Οι άλλοι ξέρουν πως αυτοί, είναι πρόβατα. Πρόβατα, που κλεισμένα στα μαντριά τους, περνάνε τις ζωές τους κρυφοκοιτάζοντας τους άλλους και φθονώντας τους που αυτοί διεκδίκησαν και τελικά εκπλήρωσαν, τα όνειρα τους.. Αυτοί είναι φοβισμένοι. Φοβισμένα ανθρωπάκια, που από νωρίς λούφαξαν στην αγκαλιά της «ασφάλειας», δίνοντας ως αντίτιμο τα όνειρα τους..Ζηλεύουν τους άλλους, γιατί οι άλλοι είναι, λέει, μπροστάρηδες, επαναστάτες και αντισυμβατικοί! Αυτοί, λένε, δε φοβήθηκαν!

Αγνοούν, αυτοί, μία συμπαντική αλήθεια! Το γεγονός πως οι άλλοι…. φοβούνται! Όχι απλά φοβούνται! Τρομοκρατημένοι είναι!! Ή τουλάχιστον, ήταν! Τα πρώτα χρόνια, όταν έδωσαν απανωτές κλωτσιές στις συμβάσεις και τράβηξαν το δικό τους δρόμο, ήξεραν πως δύσκολα θα υπάρξει επιστροφή. Το look «βρεγμένη γάτα», ή το άλλο, το «με την ουρά στα σκέλια», δε λέει..Δε λέει, με τίποτα όμως! Όχι τιποτ’ άλλο, αλλά θα πέσεις στο στόμα των γνωστών κουνοκροταφοδαχτυλάκηδων, αυτών που από νωρίς νωρίς «ξεπούλησαν» και χτυπάνε κάρτες εργασίας από το τηλέφωνο, προβάλλοντος τη λούφα και την αχρηστία, ως αρετή!

Οι άλλοι εκ πείρας γνωρίζουν, πως ο δρόμος προς την «ελευθερία», είναι γεμάτος λακκούβες, αγκάθια, πέτρες και πολλές φορές και με αγγούρια! Οι άλλοι όμως, δε σταμάτησαν ποτέ να ονειρεύονται! Δε σταμάτησαν ποτέ, να ζουν..Πολλοί που ξεκίνησαν ως άλλοι, τα παράτησαν και πήγαν και έκαναν παρέα με αυτούς. Κάκιζαν και λοιδορούσαν τους άλλους, τους πρώην συντρόφους τους, οι οποίοι συνέχισαν, επέμειναν και τελικά τα κατάφεραν!.. Μην πάτε με αυτούς!

Με τους άλλους είναι καλύτερα.
Πολύ καλύτερα!!…

Γιώργος Παρασκευόπουλος
eternalradio
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top