Στον αστερισμό του Αδάμ: Άντρες και ζώδια


Άραγε τι ζώδιο ήταν ο Αδάμ και την πάτησε έτσι άσχημα με το μήλο;

Οι συνάξεις γυναικών, συνηθίζονταν από την αρχαιότητα ακόμη κι αποτελούσαν ένα μυστήριο όσον αφορά το περιεχόμενό τους. Θεωρώ πως οι πιο φιλοσοφημένες συζητήσεις γυναικοπαρέας είναι μεταμεσονύκτιες και βαπτισμένες σε άφθονο κρασί και καπνό. Εκεί που το κορμί -και η γλώσσα ως μέρος αυτού-, χαλαρώνει μετά από μια δύσκολη μέρα κι απολαμβάνοντας την οικειότητα της φιλίας, ξανοίγεσαι σε εξιστορήσεις και συμπεράσματα.

Σάββατο βράδυ, κάτω από την Ακρόπολη και στο διπλανό γυναικοτράπεζο η κουβέντα προφανώς γύρω από τους άντρες: Θέμα αγαπημένο κι ανεξάντλητο. Φρεσκοχωρισμένη και πλήρως απογοητευμένη παρευρισκόμενη, το γυρίζει στα ζώδια. Ξενέρωνω κι ετοιμάζομαι να μαζέψω το περίεργο αυτί μου μα με ξαφνιάζει ο ενθουσιασμός τους. Η παρέα όχι μόνο κρέμεται από τα χείλη της, αλλά συμπληρώνει με φανερό ενθουσιασμό και χιούμορ το πως ανταποκρίνεται στη σχέση ο άντρας ανάλογα με το ζώδιο του. Ξαφνιάζομαι στο άκουσμα του πόσο τυποποιημένα έχουν κάποιες γυναίκες τα χαρακτηριστικά που εμφάνισε ο κάθε ένας που βγήκαν, φλέρταραν, απέρριψαν, τις απέρριψε ή έκαναν εν τέλει σχέση. Ώρα είναι σκέφτομαι να σκάσει κανένα βοηθητικό τεφτέρι, τύπου: Μήτσος, ζυγός, ζηλιάρης. Απ’ότι φαίνεται όμως, έχουν ζήσει τόσο έντονα αυτά τα χαρακτηριστικά στο πετσί τους, που δε χρειάζονται βοηθήματα για να τα θυμηθούν. Κι επειδή οι γνώσεις είναι για να μοιράζονται, ιδού τα χαρακτηριστικά.

Κριός: Μπορεί να σε γονατίσει με τον μαγνητισμό και την γοητεία του. Όμως βαριέται εύκολα και τον έχασες αν σε θεωρήσει δεδομένη. Ασταθής και παρορμητικός. Θα σε αρπάξει από το μαλλί και θα σε βάλει κάτω και η πλάκα είναι πως δε θα σε ρωτήσει κιόλας!

Ταύρος: Αναζητά εμπιστοσύνη, σεβασμό και ασφάλεια. Πεισματάρης και βραδύκαυστος, αλλάζει δύσκολα ότι έχει ήδη μάθει. Αν έπεσε σε καλούς “δασκάλους” είσαι τυχερή, αν έχει κακοπέσει, κακόπεσες και συ. Ζηλιάρης όσο δεν παίρνει.

Δίδυμοι: Ασταθής φύση, καθώς παίρνεις δύο άνδρες σε πακέτο του ενός. Αναποφάσιστος και κυκλοθυμικός μπορεί να σου διαλύσει το νευρικό σύστημα. Λατρεύει το φλερτ, τόσο που μπορεί να οδηγήσει τη ζήλια σου σε δυσθεώρητα ύψη. Είναι όμως αναπόσταστο κομμάτι του σε τέτοιο βαθμό που τον φαντάζεσαι βρέφος, να κλείνει το μάτι στη νοσοκόμα που τον ξεγέννησε.

Καρκίνος: Με Κυβερνήτη τη Σελήνη και τις παλίρροιές της, δεν έχεις σωτηρία. Κυκλοθυμικός, ευέξαπτος, καχύποπτος και παρορμητικός. Αλλά το χειρότερο επικεντρώνεται σε μία και μόνο λέξη: Μαμάκιας. Βοήθειά μας!

Λέων: Ο Βασιλιάς της ζούγκλας είναι αλαζόνας, αδιάκριτος,εγωκεντρικός κι ενίοτε αυταρχικός. Παίζει να περιποιείται τον εαυτό του περισσότερο από σένα και οι ιδιοτροπίες του είναι βασιλικές. Δεν έχει πρόβλημα να αναγνωρίσει ότι έχει λάθος σε κάποια άποψη, αλλά θα κάνει όπως και νάχει το δικό του.

Παρθένος: Τα πάντα στο κεφάλι του είναι ταξινομημένα σε κουτάκια, βάσει σειριακού αριθμού. Αρρωστοφοβικός, μοναχικός κι ενίοτε ξενέρωτος. Δεδομένου ότι θέλει να έχει πάντα δίκιο και το υπερασπίζεται με πάθος, καλύτερα να μην έρθεις σε αντιπαράθεση μαζί του. Παραδέξου λοιπόν εξ’ αρχής ότι ο γάιδαρος όχι μόνο πετάει αλλά παίρνει κι επιβάτες!

Ζυγός: Μπορεί να τον θεωρούν το απόλυτα ισορροπημένο καμάρι της οικογένειας αλλά αυτός παρασύρεται ευκολότερα απ’όλους. Κοινώς είναι ο χαμαιλέοντας του ζωδιακού κύκλου. Μπορεί να υπάρξει εκκεντρικός κουλτουριάρης που θα σου πετάξει κάτι ακαταλαβίστικο στα μούτρα, θεωρώντας όχι μόνο ότι εσύ κατάλαβες αλλά ότι θα πάρει και απάντηση.

Σκορπιός: Χώνει τη μύτη του παντού. Θεωρείται ένας τυχερός ψεύτης, που το κάρμα του τον προστατεύει κάθε φορά. Συγχωρεί δύσκολα, θέλει να επιβάλλεται και στις σχέσεις του είναι παρτάκιας.

Τοξότης: Πνίγεται στην ιδέα πως χάνει την ελευθερία του, γι’αυτό και δεν τον έχουν σε μεγάλη υπόληψη όσον αφορά τις σχέσεις. Γενικά δεν τον προλαβαίνεις καθώς αλλάζει γνώμη, ενασχόληση και χόμπυ σε ταχύτητες όμοιες με της εναλλαγής των tweets στο twitter.

Αιγόκερως: Δίκαιος και πειθαρχημένος μεν, απαισιόδοξος, πικρόχολος κι εργασιομανής δε. Δεδομένης της εσωστρέφειάς του, μπορείς να τον χαρακτηρίσεις και Άνθρωπο χασμουρητό.

Υδροχόος: Απότομος, ψυχρός, κυκλοθυμικός και παράξενος. Δύσκολα δεσμεύεται κι εύκολα θα σου πει ψέματα.

Ιχθείς: Διχασμένο ζώδιο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που μιλάμε για δύο ψάρια κι όχι ένα! Αναποφάσιστος κι επιρρεπής στην αμαρτία. Παράλληλα είναι κι ο χειρότερος ψεύτης καθώς δεν ξέρει να κρυφτεί. Αφόρητα γκρινιάρης και πολύ κακός στο να κάνει σχέδια. Αν μάλιστα σου τύχει με ωροσκόπο καρκίνο, πέτα το κινητό στη θάλασσα κι άλλαξε χώρα!

Η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύω στα ζώδια. Τουλάχιστον όχι με την κλασική εμπορευματοποιημένη έννοια. Πιάνω όμως τον εαυτό μου να συγκρίνει πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος με αυτά που ακούω με γέλια και νεύρο από δίπλα. Δεν αποκλείεται κάποια πράγματα να ταιριάζουν. Άλλα τρομερά πολύ κι άλλα απλά τα φέρνεις στα μέτρα σου για να ταιριάζουν. Το έχουμε άλλωστε ξαναπεί πως το κεφάλι μας φταίει για όλα. Δεν πιστεύω στα ζώδια αλλά στον άνθρωπο. Στην παιδεία, την ανατροφή, την κουλτούρα και το περιβάλλον που έχουν διαμορφώσει την ψυχοσύνθεση και το χαρακτήρα του.

Δεν πρόκειται λοιπόν να με ακούσεις να λέω πως δε θα μπλέξω ξανά με Καρκίνο γιατί είναι μαμάκιας και δε θυμάμαι τι άλλο.

Άραγε τι ζώδιο ήταν ο Αδάμ και την πάτησε έτσι άσχημα με το μήλο;

Ο κάθε άνθρωπος αξίζει την ευκαιρία του ανεξάρτητα του ποια ημερομηνία γεννήθηκε.
Βέβαια καλού κακού, πριν υποκύψεις στη γοητεία του, τσέκαρε αν είναι ανάδρομος κανένας Ερμής. Άσχετα του τι μπορεί να λέω εγώ, λίγη βοήθεια από τ’άστρα ποτέ δεν έβλαψε.

ewoman

Related Posts