Να δίνεσαι αλλά να μη σκορπίζεσαι

0

φρόντισε να σκορπιστείς μέσα στην αγάπη.

Τα λόγια αυτά της Αλκυόνης έρχονται να χτυπήσουν σκληρά πάνω σου και μουδιάζει η καρδιά σου από πίκρα μαζί και πόνο κάθε φορά που εμφανίζονται αιφνιδιαστικά μπροστά σου. Σκοντάφτεις πάνω στην αλήθεια τους κι αρνείσαι πεισματικά να την αποδεχτείς.

Βλέπεις, είναι πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο να παραδεχτεί ότι χάρισε την καρδιά του εκεί που την αντιμετώπισαν ως αναλώσιμο είδος. Είναι επώδυνο για έναν άνθρωπο να παραδεχτεί πως το κορμί του αντιμετωπίστηκε ως μια σάρκα ηδονής, που δεν της άξιζαν τα χάδια από τα τρυφερά τα λόγια της αγάπης.

Η αλήθεια είναι πως δε δίνεσαι σε όλους τους ανθρώπους, όχι. Συνήθως δίνεις στους άλλους τα κομμάτια σου εκείνα που δεν απειλούν το κουκούλι της ασφάλειας μέσα στο οποίο ανασαίνει η ζωή σου. Η ζωή, όμως, είναι απρόβλεπτη κι ανατρεπτική. Και έρχεται μια στιγμή που σε παρασέρνει, χωρίς καν να το καταλάβεις, να τζογάρεις το κουκούλι σου. Με κίνδυνο να το χάσεις και να μείνεις απογυμνωμένος χωρίς να υπάρχει πισωγύρισμα.

Τελείως εκλογικευμένα, μπορείς να κατανοήσεις ότι ο άλλος δεν ανταποκρίθηκε αμοιβαία στα συναισθήματά σου. Συμβαίνει τόσο συχνά με των ανθρώπων τις καρδιές. Εσύ, όμως, σκορπίστηκες και το ξέρεις. Κι αυτό το σκόρπισμα σημαίνει ότι πόνταρες πάνω στης πράσινη τσόχα της ζωής όλη σου την ύπαρξη και την έχασες. Ρίσκαρες και έχασες την καρδιά, το μυαλό και το κορμί σου, την ψυχή σου ολάκερη. Με ευθύνη σου, ναι. Ήταν επιλογή σου, ναι. Αυτό που σε διέλυσε, όμως, ήταν ότι ο άλλος θεώρησε τα πολύτιμα αυτά λάφυρά σου φτηνά και δεδομένα. Και ουρλιάζει το παράπονο της καρδιάς σου γι’ αυτόν τον ξεπεσμό. Γιατί δεν αξίζει στην αγάπη η περιφρόνια.

Δεν έχει καμιά σημασία, αγάπη μου, να αναζητήσεις τους λόγους που σε απαξίωσαν και σε μηδένισαν. Μην πέσεις στην παγίδα ν’ αναζητήσεις άλλοθι για τον άλλον. Μην δικαιολογήσεις κανέναν που χρησιμοποίησε ως πόρνη την καρδιά σου. Δε φταίει ούτε το παρελθόν του που τον σημάδεψε, ούτε μια άλλη καρδιά που τον πλήγωσε, ούτε ένα άλλο κορμί που τον πρόδωσε.

Ίσα-ίσα, ένας συναισθηματικά ταλαιπωρημένος άνθρωπος θα πρέπει να έχει πλέον την ωριμότητα να αναγνωρίζει την αλήθεια όταν την κρατά στην αγκαλιά του. Θα πρέπει να μπορεί να διαβάζει τα σημάδια εκείνα που μαρτυρούν έναν άνθρωπο που δεν ξεπουλά το κορμί του και δε διαπραγματεύεται την καρδιά του.

Γι’ αυτό σου λέω, μη χάνεις χρόνο από τη ζωή σου για να ερμηνεύσεις τα κίνητρα του άλλου. Τόσο ήξερε, τόσο μπορούσε, τόσο ήθελε. Εσύ κοίταξε να γλείψεις τις πληγές σου και να διεκδικήσεις τα χρωστούμενα της ζωής σου. Μόνο που την επόμενη φορά φρόντισε να σκορπιστείς μέσα στην αγάπη. Εσύ άλλωστε μπορείς να την αναγνωρίσεις γιατί κάποτε σκόρπισες τη δική σου. Θυμάσαι;

Γεωργία Ανδριώτου
ewoman
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top