Σπανάκι oγκρατέν

0

θα σας ξετρελάνει...

ΥΛΙΚΑ
  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • φρυγανιά τριμμένη
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για την μπεσαμέλ:
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • νερό
  • 1 αυγό
  • 8 κουταλιές αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Καθαρίζω το σπανάκι, το πλένω και το κόβω σε κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό, ρίχνω αλάτι και το αφήνω να βράσει.
  • Στη συνέχεια στραγγίζω το σπανάκι και το στύβω με τα χέρια.
  • Λιώνω το βούτυρο και βουτυρώνω το πυρέξ.
  • Το υπόλοιπο βούτυρο το ρίχνω στο σπανάκι.
  • Ετοιμάζω την μπεσαμέλ.
  • Στρώνω μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ στο πυρέξ και την πασπαλίζω με τυρί.
  • Από πάνω στρώνω το σπανάκι και πασπαλίζω με τυρί.
  • Πάνω από το σπανάκι ρίχνω την μπεσαμέλ και το υπόλοιπο τυρί.
  • Ραντίζω με βούτυρο και κατόπιν ρίχνω την φρυγανιά.
  • Ψήνω σε ζεστό φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου μίση ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

trome
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top