Τα «στάδια» μιας σχέσης

0

Το επέλεξες και το έζησες, το ήθελες και το τόλμησες!

Για να ενωθούν δυο άνθρωποι σαν ζευγάρι-σχέση τα στάδια είναι συνήθως συγκεκριμένα. Δυο άλλοτε ξένοι που σαν συναντηθούν, τον πρώτο καιρό αισθάνονται πως θέλουν να περάσουν όλη τους την υπόλοιπη ζωή μαζί! Τα στάδια αυτά καταλήγουν σε δυο διαφορετικούς δρόμους, όχι όμως προορισμούς…

Στάδιο 1
Έρωτας!

Η ανάγκη των ανθρώπων να ζήσουν στο κόκκινο. Το πάθος της καρδιάς να δοθεί, να μπει ολόκληρη στην φωτιά της παράδοσης σα να έχει άγνοια κινδύνου. Το ποτέ και το πάντα δίνουν ζωή στην ζωή τους περνώντας τη στην αιωνιότητα! Κι όλα υπάρχουν μόνο στο απόλυτο μαζί!

Σιγά σιγά η μια καρδιά θέλει να κυριεύσει την άλλη, να της επιβάλλει τον τρόπο της να αγαπά γιατί αισθάνεται πως το «για πάντα» κινδυνεύει από τον τρόπο του άλλου να δίνεται. Ασυναίσθητα και οι δύο μπαίνουν σε ένα πεδίο μάχης του ποιος «αγαπά» πιο πολύ, ποιος δίνει πιο πολύ, ποιανού η καρδιά χτυπά πιο δυνατά.

Στάδιο 2
Πρώτο καυγαδάκι!

Πρώτα τηλέφωνα στον κολλητό, πρώτες γνώμες των γύρω που σιγά σιγά συνωστίζονται μέσα στο κεφάλι σου, πρώτη δική σου σκέψη «ρε μήπως κάνω λάθος;»

Στάδιο 3
Αμφισβήτηση!

Ο έρωτας κλυδωνίζεται ανάμεσα σε μήπως, σε γιατί, σε έπρεπε και δεν έπρεπε, σε βιάστηκα και γαμώτο! Το ροζ σύννεφο διαλύεται κι ο γλυκούλης μικρός έρωτας αρχίζει και γερνά, αρχίζει να κουράζεται και θέλει είτε να ξανανιώσει σε άλλη αγκαλιά είτε να ξαποστάσει λιγάκι από την θύελλα.

Μα κάτι σε κρατά εκεί! Τα βλέμματά σας, το τρυφερό φιλί ακριβώς στα ζυγωματικά σου, η θέλησή του/της να σε στηρίξει, να σου αποδείξει πως έκανε λάθος, η πρόθεσή σου να σηκώσεις λευκό πανί γιατί κάτι σε κρατά εκεί και θες να το εξερευνήσεις.

Τα συναισθήματα γαληνεύουν, δεν ζουν με την αδρεναλίνη στο τέρμα. Θες να ηρεμήσουν όλαυτά για να δεις την αλήθεια στην σχέση αυτή, να κάτσει η σκόνη και να αισθανθείς τι είναι αυτό που σε κρατά εκεί; Χρειάζεσαι ψυχραιμία σε αυτό το στάδιο και τις αισθήσεις σου συγκεντρωμένες για να αφουγκραστείς τα πραγματικά σου συναισθήματα για τον άνθρωπο αυτό, να ακούσεις την φωνή μέσα σου.

Στάδιο 4
Δεύτερη ευκαιρία!

Όλα τώρα είναι διαφορετικά. Ο καθένας επιθυμεί την αυτοτέλειά του. Έχει θέσει τους όρους του, τα θέλω και δεν θέλω του και η σχέση βαδίζει τακτοποιημένη, πιο ξεκάθαρη γειώνεται σε μια γη που θέλει να σε κρατήσει με σταθερό βηματισμό στο χώμα της. Μα εσύ θυμάσαι τις τρυφερές στιγμές του έρωτα, εκείνες τις ξέγνοιαστες στιγμές δίχως τα τόσα πρέπει και θέλω και αντέχω και δεν αντέχω και…

Ουφ κουράστηκα!

Θέλω συναίσθημα, θέλω ξεγνοιασιά, θέλω το ανάλαφρο του ερωτικού πετάγματος, θέλω να ξαναγίνω παιδί…

Σε αυτό το σημείο οι δρόμοι είναι δύο!
Δρόμος πρώτος
Χωρισμός!

Δυο γέροντες πριν το θάνατο.

Βουβαμάρα. Βλέμματα χαμηλωμένα, ξέρετε και οι δυο γιατί βρεθήκατε εκεί. Οι σφυγμοί επιταχύνουν και μόνο γιατί δεν αντέχεις άλλο, μόνο επειδή θες να τελειώνει όλο αυτό μια ώρα αρχύτερα. Πότε με φωνές και πότε με κλάμματα, το αποτέλεσμα είναι ένα.

Αντίο…
Δρόμος δεύτερος
Αγάπη!

Δυο παιδιά ξαναγεννιούνται.

Βουβαμάρα. Βλέμματα χαμηλωμένα, ξέρετε και οι δύο γιατί βρεθήκατε εκεί. Οι σφυγμοί επιταχύνουν και μόνο γιατί δεν αντέχεις άλλο, μόνο επειδή θες να ζητήσεις συγγνώμη, θες να κόψεις αυτή τη βουβή σιωπή και να κρατήσεις σφιχτά τον σύντροφό σου και να του πεις δεν πειράζει! Κατάλαβα, τα κατάλαβα όλα μα θέλω εσένα! Θέλω να είμαι μαζί σου! Μαζί στη φωνή σου, μαζί στη σιωπή σου, μαζί στο χαμένο πουθενά σου, στο δάκρυ και το χαμόγελό σου! Θέλω να γεράσω μαζί σου στην ύλη μου μα ποτέ ξανά στην ψυχή μου! Θα το παλέψουμε, μαζί ε;

Μαζί!

ΥΓ. Κάπως έτσι είναι τα στάδια μιας σχέσης και κάπως έτσι τελειώνει η ζωή του έρωτα στην καρδιά μας και είτε χωρίζεις είτε γεννάται η αγάπη!

Βέβαια και το μαζί να ειπωθεί, πάλι σίγουρο τίποτα δεν είναι!

Η σχέση μεταξύ δυο ανθρώπων είναι μια αέναη επιδίωξη να γνωρίσεις καλύτερα τον σύντροφό σου αλλά να σε γνωρίσει και εκείνος επειδή εσύ θα του το επιτρέψεις κι αυτό προϋποθέτει γενναιότητα για κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν μάθει να ανοίγονται ή που έχουν πληγωθεί τόσο που έχουν πει ποτέ ξανά! Εγώ μόνο θα παίρνω!

Τελικά δεν έχει σημασία σε μια σχέση αν κάποιος φάνηκε ότι κέρδισε ή αν κάποιος φάνηκε ότι έχασε, έτσι απλές ή περίπλοκες είναι οι σχέσεις. Όπως θες δες το αλλά δεν μπορείς να αρνηθείς πως στην σχέση δίνεις, παίρνεις, αφήνεις, γεμίζεις, αδειάζεις και η διαδικασία αυτή είναι αμφίδρομη!

Όλα εξαρτώνται από το πώς εσύ θα ήθελες έναν σύντροφο στην ζωή σου και τι είσαι διατεθειμένος να αλλάξεις για να τον «συναντήσεις»! Κανείς δεν σε υποχρεώνει να ζήσεις έτσι, οι επιλογές σου διαμορφώνουν το σκηνικό!

Οι σχέσεις μοιάζουν με πεδίο μάχης, πότε πόλεμος, πότε θερμά επεισόδια και πότε ειρήνη σφραγισμένη με χειραψίες και αγκαλιές!

Έρωτας, χωρισμός, αγάπη, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα…

Το επέλεξες και το έζησες, το ήθελες και το τόλμησες!

Ρίνα Σερέτη
enallaktikidrasi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top