Γεμιστές πατάτες με σπανάκι, τυριά και αυγά


η πατάτα στα πολύ νόστιμά της

Υλικά
  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • Σπανάκι
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Μερικές φέτες γραβιέρας
  • Βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 6 αυγά για την επικάλυψη
Εκτέλεση
  • Πλένουμε τις πατάτες.
  • Κόβουμε μια φέτα, κατά μήκος, και τις αδειάζουμε λίγο με το κουταλάκι των χόρτων.
  • Τις βράζουμε σε νερό αλατισμένο έως ότου μαλακώσουν.
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.
  • Το ζεματάμε,το στραγγίζουμε και το κόβουμε.
  • Το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα, ενώ ρίχνουμε τμηματικά, το γάλα.
  • Όταν η σάλτσα πήξει, τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά και λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.
  • Αναμειγνύουμε το σπανάκι με τη σάλτσα που φτιάξαμε και γεμίζουμε τις πατάτες.
  • Κρατάμε 2 δάχτυλα απόσταση από τη γέμιση μέχρι την κορυφή κάθε πατάτας και σε κάθε πατάτα σπάμε ένα αυγό.
  • Τις βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο, τις περιχύνουμε με λίγο βούτυρο και τις ψήνουμε στο φούρνο επί μισή ώρα.
  • Βάζουμε προς το τέλος επάνω σε κάθε πατάτα τις φέτες γραβιέρας.
  • Αφήνουμε τις πατάτες κάτω από το γκριλ μερικά λεπτά για να λιώσει η γραβιέρα.


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...