Πιπεριές κέρατο γεμιστές με τυρί φέτα!


Ωραιότατο και πρωτότυπο μεζεδάκι για το ουζάκι σας.

Υλικά συνταγής
  • 10-12 πράσινες γλυκές πιπεριές [κέρατο] *
  • 250 γρ. τυρί φέτα [ή 150 γρ. φέτα και 100 γρ. ανθότυρο]
  • 2-3 ντομάτες κομμένες μικρά κομματάκια [χωρίς τα σπόρια της]
  • 1/2 ματάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
  • αλάτι – πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
  • Πλένετε τις πιπεριές και κόβετε, από τη πλευρά που είναι το κοτσάνι τους, ένα κομμάτι σαν καπάκι. Αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις αφήνετε στην άκρη.
  • Ρίχνετε σε ένα μπολ, τη φέτα και τη τρίβετε με πηρούνι ή με τα χέρια σας. 
  • Προσθέσετε το ζαμπόν ή το μπέϊκον [προαιρετικά] τις ντομάτες, 3 κ.σ. λάδι και πιπέρι.
  • Με ένα μικρό κουταλάκι γλυκού ή με τα χέρια σας παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα και γεμίζετε τις πιπεριές, [για να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο, μπορείτε να στερεώσετε το άνοιγμα των πιπεριών μια μια οδοντογλυφίδα].
  • Τοποθετείτε τις πιπεριές σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ, με ένα πινάλο τις αλείφετε με λάδι, τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τις ψήνετε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 
  • Για να πάρουν ωραίο χρώμα τα τελευταία 10 λεπτά ψήστε στο γκρίλ.
* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινες πιπεριές φλωρίνης ή ανάμικτες.

sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...