Ωραιότατο και πρωτότυπο μεζεδάκι για το ουζάκι σας.
Υλικά συνταγής
- 10-12 πράσινες γλυκές πιπεριές [κέρατο] *
- 250 γρ. τυρί φέτα [ή 150 γρ. φέτα και 100 γρ. ανθότυρο]
- 2-3 ντομάτες κομμένες μικρά κομματάκια [χωρίς τα σπόρια της]
- 1/2 ματάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 150 γρ. μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
- αλάτι – πιπέρι
- ελαιόλαδο
- Πλένετε τις πιπεριές και κόβετε, από τη πλευρά που είναι το κοτσάνι τους, ένα κομμάτι σαν καπάκι. Αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις αφήνετε στην άκρη.
- Ρίχνετε σε ένα μπολ, τη φέτα και τη τρίβετε με πηρούνι ή με τα χέρια σας.
- Προσθέσετε το ζαμπόν ή το μπέϊκον [προαιρετικά] τις ντομάτες, 3 κ.σ. λάδι και πιπέρι.
- Με ένα μικρό κουταλάκι γλυκού ή με τα χέρια σας παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα και γεμίζετε τις πιπεριές, [για να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο, μπορείτε να στερεώσετε το άνοιγμα των πιπεριών μια μια οδοντογλυφίδα].
- Τοποθετείτε τις πιπεριές σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ, με ένα πινάλο τις αλείφετε με λάδι, τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τις ψήνετε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Για να πάρουν ωραίο χρώμα τα τελευταία 10 λεπτά ψήστε στο γκρίλ.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.