Πιπεριές γεμιστές με ρύζι, κιμά και τυρί


Μια συνταγή για ένα υπέροχο, γευστικότατο και αγαπημένο απ” όλους φαγητό.

Γεμιστές πιπεριές με ρύζι και κιμά καλυμμένες με λιωμένο τυρί για μια γευστική απόλαυση.

Υλικά συνταγής
  • 6 μεγάλες (ή 7 μέτριες) πιπεριές (2 πράσινες, 2 κίτρινες, 2 ή 3 κόκκινες)
  • 3/4 φλ.τσαγιού ρύζι για γεμιστά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/4 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένο τυρί τσένταρ ή γκούντα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό και αλάτι να βράσει.
  • Πλένετε τις πιπεριές, τις κόβετε οριζόντια στη κορυφή και βγάζετε τους σπόρους. Ψιλοκόβετε τα οριζόντια κομμάτια από τις πιπεριές που κόψατε και αφήνετε σε μπολ, στην άκρη. 
  • Μόλις κοχλάσει το νερό προσθέτετε μέσα τις καθαρισμένες πιπεριές και τις βράζετε για 3 λ ακριβώς. Τις βγάζετε από βραστό νερό με λαβίδα και τις αφήνετε σε πυρίμαχο σκεύος όρθιες, σχετικά σφιχτά, τη μια δίπλα στην άλλη.
  • Στο ίδιο αλατισμένο κοχλαστό νερό βράζετε το ρύζι για 15 λ. Το στραγγίζετε και το αφήνετε σε μπολ.
  • Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο, προσθέτετε τα κρεμμύδια μαζί με τα κομματάκια πιπεριάς και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε και το κιμά, τον αλατοπιπερώνετε και τον διαλύετε σε κόκκους πατώντας τον με ένα πιρούνι. 
  • Μόλις πάρει χρώμα ο κιμάς προσθέτετε το σκόρδο, το πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε για 3 λ. Προσθέτετε και το 1 1/2 κουτί ντοματάκια κονκασέ, ανακατεύετε και κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά.
  • Προσθέτετε στο τηγάνι με το κιμά, το ρύζι, το μαϊντανό, 1 1/3 φλ. τυρί και ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά. Γεμίζετε με το μείγμα τις πιπεριές ομοιόμορφα και τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 2/3 φλ. τσαγιού τυρί. Ρίχνετε στο ταψί το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού ντοματάκια κονκασέ, ελαιόλαδο και 1/3 φλ. νερό.
  • Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ με σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο πυρέξ και άλλα 20 λ με ξεσκέπαστο το σκεύος. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” και σερβίρετε.

sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...