Το παραδοσιακό «σαλιγκάρι” της Σκοπέλου!
Μια συνταγή για μια υπέροχη τυρόπιτα, με τη νοστιμιά του τραγανού χειροποίητου φύλλου, της φέτας και του τηγανιού!
Υλικά συνταγής
Για το φύλλο:
Υλικά συνταγής
Για το φύλλο:
- 500γρ. αλεύρι μαλακό
- 2 αβγά
- 5-6 κ.σ. κρασί λευκό
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 κ.σ. ξύδι
- αλάτι
- νερό όσο πάρει
- 400 γρ. τυρί φέτα ή κατσικίσιο λιωμένο με το πιρούνι
- 100 γρ. ανθότυρο, ψικοθρυμματισμένο
- 1 αυγό χτυπημένο
- κόκκινη πιπεριά ψιλοκομένη (προαιρετικά)
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε με το χέρι ή με το ειδικό εργαλείο «γάντζο» του μίξερ χειρός, μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Aνοίγουμε ένα λεπτό φύλλο με πλάστη. Το κόβουμε κατά μήκος ώστε να έχουμε κάθετες λωρίδες, σε τέτοιο πλάτος ώστε να μπορούν να τυλιχθούν ρολό.
- Πασπαλίζουμε το κάθε φύλλο με λάδι και ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά ανακατεμένα με το αυγό.
- Τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού και τηγανίζουμε την πίτα σε ζεστό λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 10 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί και ροδοκοκκινίσει το φύλλο και από τις δύο πλευρές.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.