Μεγάλη κουβέντα το «σ ‘ αγαπώ»

0

είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την καρδιά σου.

Πόσα έχουν γραφτεί για την αγάπη;

Πόσοι έχουν αλλάξει όλη τους την ζωή για την αγάπη;

Πόσοι έχουν αλλάξει ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό για εκείνη;

Όλα αλλάζουν, όλα μεταβάλλονται και αλλάζουν. Εκείνη είναι πάντα ίδια. Αυθεντική και διαχρονική. Είναι σταθερή αξία, δεν αλλάζει, δεν μεταβάλλεται, δεν ξεχνιέται.

Μια πραγματική αγάπη μένει χαραγμένη στη καρδιά μας. Δε γίνεται να σταματήσεις να αγαπάς κάποιον. Δε γίνεται να ξυπνήσεις ένα πρωί και να μην νοιάζεσαι πια. Όπως δε γίνεται και να ξυπνήσεις ένα άλλο πρωί και ξαφνικά να νοιάζεσαι.

Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα της αγάπης άλλωστε είναι το ενδιαφέρον, το πραγματικό όμως ενδιαφέρον. Αυτό που δύσκολα γράφεται και με τίποτα δεν ξεγράφεται. Αγαπάς κάποιον όταν θες να είναι καλά στη ζωή του, να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα και να είναι ευτυχισμένος. Όταν εύχεσαι τα καλύτερα χωρίς να έχεις προσωπικό όφελος, χωρίς – κάποιες φορές- να σε συγκαταλέγει σε αυτά.

Δεν είναι κτητική ούτε ζηλιάρα. Δεν έχει απαιτήσεις, ούτε επιδιώκει ανταπόκριση. Δίνει όσα έχει να δώσει και δεν ζητά τίποτα.
Ο έρωτας ζητά τα πάντα, μα η αγάπη τίποτα.

Γιαυτό είναι μεγάλη κουβέντα το “ σ’ αγαπώ”, δεν λέγεται εύκολα δεξιά και αριστερά. Και αν λέγεται χάνει την ουσία της. Δεν είναι εύκολο να αγαπήσεις κάποιον στις μέρες μας. Ζούμε άλλωστε σε μια εποχή που το συμφέρον κυριαρχεί και αυτό δυσκολεύει την κατάσταση αφού το συμφέρον δεν μπορεί να συνυπάρξει με την αγάπη. Δεν είναι εύκολη η ανιδιοτέλεια και η αγάπη την έχει ανάγκη.

Πολλοί αναρωτιούνται πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να πεις σε κάποιον ότι τον αγαπάς. Η κατάλληλη στιγμή δεν είναι μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όπως πολλοί νομίζουν.

Η κατάλληλη στιγμή έχει έρθει όταν αισθανθείς πως σου δίνει δύναμη,την δύναμη που έχεις ανάγκη στις αδυναμίες σου, όταν νιώσεις πως μπορείς κοντά του να καταφέρεις πολλά πράγματα που χρειάζονται δύναμη. Όταν είσαι σε θέση να κάνεις απίστευτα πράγματα για εκείνον, όταν μπορείς να αντέξεις σε συνθήκες που δίχως εκείνον δεν θα άντεχες, όταν μπορείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου για εκείνον, τότε πρέπει να του πεις “σ’ αγαπώ” .

Όταν αισθανθείς ότι υποχωρείς για εκείνον, όταν μπορείς να τον βάλεις πάνω από το συμφέρον σου, όταν κοντά του αισθάνεσαι πως συμπαθείς όλο τον κόσμο και δεν κρατάς κακία σε κανέναν, όταν έχεις ξεχάσει τον κακό σου εαυτό, όταν πλέον νοιάζεσαι για προβλήματα στα οποία δεν εμπλέκεσαι, όταν συνειδητοποιήσεις ότι νοιάζεσαι ειλικρινά για εκείνον, τότε πες του “σ’ αγαπώ”.

Οι λέξεις, λένε, δεν έχουν μεγάλη σημασία μα το σ’ αγαπώ έχει. Το σ’ αγαπώ είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την καρδιά σου και θα του την παραδώσει χωρίς δισταγμό. Γι’ αυτό σου λέω, είναι μεγάλη κουβέντα.

Της Τζένης Ντεμιράι
anapnoes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top