Λαχταριστό, παραδοσιακό πιάτο.
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για 4-6 άτομα
- 1 πακέτο χυλοπίτες
- 3/4 του κιλού κομμένα χωριάτικα λουκάνικα
- 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 2 πράσινες πιπεριές σε κομματάκια
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- Τηγανίζουμε τα λουκάνικα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το αλατοπίπερο, τα ντοματάκια, τις χυλοπίτες και 2 ποτήρια νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα λουκάνικα με τη σάλσα που έβρασε σε ένα πυρέξ μαζί με τρία ποτήρια νερό.
- Αφήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και μόλις αρχίσει η σάλτσα να βράζει ρίχνουμε και τις χυλοπίτες και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 220 βαθμούς. Ανακατεύουμε και μόλις είανι έτοιμο πασπαλίζουμε με τυρί.
sidagi
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.