Κερκυραίικο σοφρίτο


Λαχταριστό και παραδοσιακό πιάτο για το μεσημεριανό σας

Υλικά
Για 2-4 άτομα
  • 1 κιλό μοσχάρι φιλέτο ή κιλότο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 100 γραμμάρια μαϊντανός
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Κόβουμε το κρέας σε μικρές φέτες, το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε ελαφρώς.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας να πάρει ξανθό χρώμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, σβήνουμε με ξίδι και το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και πασπαλίζουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου.

sidagi

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...