Ομελέτα με πράσο και γραβιέρα


Για μεσημέρι και για βράδυ...

Υλικά
Για 2-4 άτομα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μαϊντανό όσο θέλετε
  • 150 γραμμάρια γραβιέρα
  • 2 κουταλιές λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 8 αυγά
  • 3 πράσα κομμένα σε φέτες
  • 1 λεμόνι
Εκτέλεση
  • Σε ξύλο κοπής ψιλοκόψτε 1 κουταλιά μαϊντανό και κόψτε το κασέρι σε κυβάκια.
  • Πλένετε τα πράσα και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βάλτε στη φωτιά ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε τα πράσα και το σκόρδο με τη φλούδα για περίπου 7 λεπτά και αφαιρέστε το σκόρδο.
  • Στο μεταξύ, χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το μαϊντανό, τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε τα και ρίξτε τα στο τηγάνι με το πράσο.
  • Ψήστε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, σκεπάστε τη μ’ ένα καπάκι, γυρίστε την, ψήστε την απ’ την άλλη πλευρά και σερβίρετέ τη ζεστή.


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...