Τα ζώδια μπροστά στα ερωτικά διλήμματα

0

με γενναιότητα ψυχής να ακολουθήσουμε αυτό που συνειδητά αποφασίσαμε!

Έρως ανίκατε μάχαν! Αχ, αυτός ο πειρασμός, το θέμα δε σταμάτησε στην Εύα… Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με διάφορους πειρασμούς λογιών-λογιών, κάποιους μπορούμε και τους ξεπερνάμε ευκολότερα, κάποιους λιγότερο εύκολα και σε κάποιους άλλους μένουμε μετεξεταστέοι.

Ο έρωτας είναι ένας από τους μεγαλύτερους πειρασμούς, στον οποίο κάθε φορά μπροστά του δείχνουμε ανίσχυροι και κάποιες φορές παραδίδουμε τα όπλα πριν καλά-καλά δώσουμε τη μάχη. Κι άλλες πάλι, για την τιμή των όπλων και μόνο, δείχνουμε κάποιες μικρές αντιστάσεις.

Είμαστε αιώνια παιδιά, ανεξαρτήτου ηλικίας, που κάθε φορά ό, τι μάθημα κι αν έχουμε πάρει προηγουμένως στη ζωή μας, δεν είναι αρκετό για να μας αποτρέψει από το επόμενο ρίσκο.

Τελικά, κάθε απόφαση στη ζωή μας είναι ένα σταυροδρόμι, ένα πιθανό ρίσκο, και μοιάζουμε ως ένας άλλος Ηρακλής μπροστά στο δίλημμα της Αρετής και της Κακίας. Το που θα επιλέξουμε να κατευθυνθούμε θα ορίσει και την περαιτέρω εξέλιξή μας, αρκεί να πάρουμε την ευθύνη της επιλογής στα χέρια μας και με γενναιότητα ψυχής να ακολουθήσουμε αυτό που συνειδητά αποφασίσαμε!

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός, ως παρορμητικό ζώδιο που είναι, θα του περάσει ίσως για μια στιγμή απ’ το μυαλό: «ρε, μπας και δεν πρέπει;», αλλά όπως του ήρθε, έτσι και με ταχύτητα αστραπής θα του φύγει. Θα ορμήσει και αποφασισμένος να το ευχαριστηθεί θα δώσει όλη του την ψυχή. Όσο πιο δύσκολη μάλιστα η κατάσταση, τόσο περισσότερο θα δεθεί. Θα τον ενθουσιάζει και θα τον συναρπάζει, έτσι που θα ζει την κάθε στιγμή ως τελευταία. Κάθε φορά ερωτεύεται, λες κι είναι η πρώτη φορά. Ακόμη κι αν είναι παντρεμένος, αν νιώσει ότι ερωτεύτηκε, δε θα ζυγίσει για πολύ τα υπέρ και τα κατά και σχετικά πολύ γρήγορα μπορεί να πάρει την απόφαση ενός διαζυγίου. Το αν χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο μετά… αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Τώρα δεν έχει χρόνο για τέτοιες σκέψεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Για ένα σταθερό ζώδιο, όπως ο Ταύρος, το θέμα «ερωτικό δίλημμα» είναι κάτι που τον φοβίζει. Γενικά απεχθάνεται τα διλήμματα παντός τύπου. Αν δεν είναι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλές θετικές προοπτικές, δύσκολα το παίρνει απόφαση. Παρ’ όλα αυτά, με κυβερνήτη την αισθησιακή Αφροδίτη, δύσκολα να μην του τύχει κάποιες φορές στη ζωή του να έρθει αντιμέτωπος μ’ ένα τέτοιο ερώτημα. Θα το εξετάσει όμως απ’ όλες τις πλευρές, θα δώσει χρόνο στον εαυτό του για να δει πόσο πολύ ή όχι είναι σημαντικό για εκείνον …ε, και αν στο τέλος το αποφασίσει, τότε μπορεί να έχει φύγει ο πειρασμός, απλώς γιατί βαρέθηκε να περιμένει πότε ο Ταύρος θα το πάρει απόφαση. Ίσως αυτό να είναι που τον γλιτώνει τις περισσότερες φορές από τις κακοτοπιές.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Δίδυμος και θα πει ναι μπροστά σ’ ένα τέτοιο δίλημμα και με τη συνείδησή του θα τα έχει καλά. Μ’ έναν μαγικό τρόπο, βρίσκει πάντα γι’ αυτόν τις κατάλληλες δικαιολογίες για να μην νιώθει ενοχές, κάτι που δεν το κάνει και για τους άλλους. Θα μπει στο «χορό», γιατί του είναι αδύνατον να αντισταθεί μπροστά στην πρόκληση να ζήσει νέες εμπειρίες. Είναι όμως και αρκετά συνειδητοποιημένος και προσέχει μια χαρά τον εαυτούλη του. Θα το χαρεί, αλλά αν για παράδειγμα είναι μέσα σε μια μόνιμη σχέση, δε θα τα τινάξει όλα στον αέρα για έναν ενθουσιασμό, που μπορεί να αποδειχτεί περιστασιακός. Κάποιες φορές μπορεί να δείχνει επιπόλαιος, αλλά αν τον προσέξεις περισσότερο… μόνο επιπολαιότητα δε χαρακτηρίζει έναν Δίδυμο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος ερωτεύεται σχετικά εύκολα. Μπορεί να βρεθεί ερωτευμένος πριν καλά-καλά εξετάσει το ενδεχόμενο, αν ο άλλος ανταποκρίνεται ή είναι ο κατάλληλος, απλώς και μόνο με τη σκέψη του, γιατί θα φαντάζεται πως θα μπορούσε να ζήσει με το άλλο άτομο και πως ο άλλος θα του δινόταν. Είναι τόσο δυνατή αυτή η εντύπωση, που μπορεί να παρερμηνεύσει καταστάσεις και να βγάλει λάθος συμπεράσματα. Αν κάτι μπορεί να τον γλιτώσει από τις κακοτοπιές είναι μόνο το ότι φοβάται πολύ για το μετά, ένα μετά που γι’ αυτόν έχει αξία μόνο ως: «για πάντα». Μεγαλώνοντας λοιπόν, μαθαίνει να προστατεύει τον εαυτό του …από τον ίδιο του τον εαυτό! Ως παρορμητικό, όμως, ζώδιο, όσο και να έχει «μεγαλώσει», δε θα του είναι ποτέ εύκολο το να μάθει να αντιστέκεται μπροστά σ’ ένα δίλημμα ερωτικού περιεχομένου.

ΛΕΩΝ

Η αχίλλειος πτέρνα του Λέοντα είναι η μεγαλομανία του και η έπαρση, που κάποιες φορές τον χαρακτηρίζουν. Αν κάποιος τον δελεάσει μ’ αυτό το δόλωμα, τότε ο Λέοντας πραγματικά κινδυνεύει να ενδώσει στον πειρασμό. Όχι όμως ότι δε θα του στοιχίσει αυτή η δοκιμασία. Είναι γενικά ένα πολύ έντιμο και ηθικό άτομο στη ζωή του, αλλά άνθρωπος είναι κι αυτός, με κάποιες αδυναμίες… Αν είναι σε μόνιμη σχέση, πολύ δύσκολα, έως και εξαιρετικά σπάνια, να «κάνει τη στραβή». Αν όμως είναι μέσα σε μια σχέση που «πάει και δεν πάει», τότε δε θα το έχει καθόλου δύσκολο να πειραματιστεί με κάτι καινούριο. Όταν δεν τον τυφλώσει η ωραιοπάθειά του, μπορεί να διακρίνει τα κατάλληλα σημάδια και να αποφασίσει με πιο ώριμη σκέψη τι να κάνει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Λόγω εξαιρετικής ανασφάλειας και φόβου, δύσκολα θα δεχτεί να μπει σε άγνωστα νερά ένας Παρθένος. Πρώτα θα το «ξεψειρίσει» ως εκεί που δεν πάει άλλο, το πιο πιθανό ότι θα εστιάσει περισσότερο, αν όχι μόνο, στα αρνητικά σημεία και στο τέλος, το πιο πιθανό, θα γυρίσει την πλάτη και θα φύγει. Την πιθανότητα να πράξει κάτι λάθος και να το κουβαλάει για καιρό στη ζωή του δεν την αντέχει. Γενικά δεν είναι καθόλου άνθρωπος του ρίσκου. Ίσως, γιατί όταν το έκανε σε νεότερη ηλικία δεν του είχε βγει σε καλό. Παρ’ όλα αυτά, αν τελικά υποκύψει, αυτό σημαίνει ότι είναι κάτι που τον άγγιξε πολύ, θα δώσει τότε τον καλύτερο εαυτό του και πραγματικά θα πολεμήσει με όλα του τα όπλα για να το διατηρήσει.

ΖΥΓΟΣ

Αυθόρμητος και κοινωνικός ο Ζυγός, θα δώσει, και θα λάβει ίσως κάποιες φορές, λάθος μήνυμα… Η ανάγκη του να αρέσει τον κάνει ευαίσθητο μπροστά σε τέτοιου είδους διλήμματα. Πάντως, δεν το ’χει σε πολύ να κάνει τα παραστρατήματά του. Θα πει πολύ εύκολα δικαιολογίες και ψεματάκια, αν χρειαστεί, προκειμένου να κερδίσει αυτό που θέλει. Μετά, θα το μαγειρέψει έτσι μέσα του, που η δική του ευθύνη να μηδενιστεί και να φανεί ως θύμα των περιστάσεων. Γενικά, είναι επιρρεπής στο να υποκύπτει στα ερωτικά διλήμματα, αλλά στην ιδέα του τι είδους προβλήματα μπορεί να τον φορτώσει μια παρακινδυνευμένη κίνηση, είναι το μόνο που κάποιες φόρες μπορεί να τον κάνει να υποχωρήσει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τα ερωτικά διλήμματα είναι το φόρτε του! Εξάλλου, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς διλήμματα ένας Σκορπιός, τι ζωή άνοστη και βαρετή θα ήταν αυτή; Ακριβώς γιατί του αρέσουν τα δύσκολα, τα σκοτεινά και τα κρυφά, είναι ο μάστερ του είδους. Μότο του είναι το: «ας το κάνω για να μην έχω κανένα απωθημένο και δε με νοιάζει για το μετά, αυτό θα το αντιμετωπίσω, όταν έρθει η ώρα του». Κάπως έτσι σκέφτεται και πράττει στην προσωπική του ζωή. Όσο πιο απαγορευμένο είναι αυτό που τον προκαλεί, τόσο πιο ευαίσθητος να υποκύψει… Φυσικά, λόγω της αυτοκαταστροφικής του φύσης, είναι σίγουρο πως θα ενδώσει στον πιο ακατάλληλο πειρασμό και στις πλέον επικίνδυνες συνθήκες.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Λόγω της ελεύθερης και ριψοκίνδυνης φύσης του, δύσκολα να κρατηθεί μακριά από διλήμματα τέτοιου είδους. Εξάλλου, ο Τοξότης σκέφτεται τη ζωή στο σήμερα και στο τώρα, γι’ αυτό και δεν έχει κανένα σκοπό να προβληματίσει το όμορφο κεφαλάκι του με έγνοιες για το αύριο. Γενικά, δίνει προτεραιότητα στα δικά του θέλω και στο πως μπορεί ο ίδιος να περνάει καλύτερα, δεν είναι ό, τι το κάνει από εγωισμό, αλλά είναι πάντα μέσα του ένα παιδί που παίζει και δοκιμάζει νέες εμπειρίες. Η ζωή γι’ αυτόν είναι ένα σχολείο και τα μαθήματά της δεν είναι στη θεωρία αλλά στην πράξη… Σίγουρα, πάντως, δε θα επιρρίψει ευθύνες σε άλλους γι’ αυτά που ο ίδιος επέλεξε να ζήσει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ένας Αιγόκερως, αν και παρορμητικό ζώδιο, δε θα υποπέσει ή τουλάχιστον δε θα αφήσει εύκολα τον εαυτό του, να υποκύψει σε πειρασμούς. Η ανάγκη του για έλεγχο και ασφάλεια, καθότι γήινος, υπερτερεί. Θα βάλει την ψυχρή του λογική να δουλέψει και να βρει όλες τις παραμέτρους μιας ενδεχόμενης εξέλιξης, αν τυχόν έλεγε ναι σ’ έναν πειρασμό. Αν δει ότι κινδυνεύει να χάσει περισσότερα απ’ όσα πιθανόν να κερδίσει, του είναι πολύ εύκολο να αντισταθεί σε οτιδήποτε. Γενικά, θέλει τα πράγματα γύρω του ξεκάθαρα και απεχθάνεται τα διλήμματα που θα τον βάλουν σε επικίνδυνη θέση. Εξάλλου, το να αμαυρωθεί η φήμη και τ’ όνομά του, από μια λάθος επιλογή, είναι κάτι που δε θα το επέτρεπε ποτέ και σε κανέναν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν και ανήκει στα σταθερά του ζωδιακού, η ελευθερία είναι το παν για εκείνον. Θα φανεί σταθερός και ακλόνητος μπροστά σε ερωτικά διλήμματα, μόνο αν είναι μέσα σε μια σχέση που τον καλύπτει απόλυτα. Αν όμως είναι ελεύθερος ή σε μια σχέση εφήμερη, τότε του φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό το να δοκιμάσει οτιδήποτε. Απ’ τη στιγμή που ο ίδιος νιώθει ότι δε βλάπτει κάποιον, του είναι παντελώς αδιάφορο το τι θα πει ο κοινωνικός του περίγυρος. Ειδικά για το τελευταίο, θα λέγαμε ότι σχεδόν επιδιώκει να σοκάρει το κοινωνικό του περιβάλλον. Βέβαια, τις περισσότερες φορές δεν έκανε τη σωστότερη επιλογή, αλλά αυτό είναι κάτι που σχεδόν δεν τον αφορά. Αρκεί που το έζησε, θα του στοίχιζε μόνο σε περίπτωση που δε θα το δοκίμαζε…

ΙΧΘΥΣ

Ο ρομαντικός και καλλιτέχνης της παρέας μας είναι το σήμα κατατεθέν για τέτοιου είδους διλήμματα. Το παρουσιαστικό του επίσης δεν τον βοηθάει να «αγιάσει» και οι πειρασμοί γύρω του πολλοί. Τα κάνει βέβαια «μούσκεμα», κάποιες φορές, αλλά μυαλό δε φαίνεται να βάζει. Η εξιδανίκευση κάποιων καταστάσεων δεν του επιτρέπει να κρίνει με όσο το δυνατόν περισσότερα αντικειμενικά κριτήρια. Πολλές φορές, λοιπόν, μετανιώνει και στεναχωριέται για λάθος επιλογές του αλλά είναι πια αργά για να διορθωθούν κάποια πράγματα. Θα έλεγε κάποιος ότι κατά βάθος ξέρει εκ των προτέρων τι τον περιμένει, αλλά εκείνος μ’ έναν μοιρολατρικό τρόπο νιώθει ότι ακολουθεί το πεπρωμένο του.

e-zwdia
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top