Μπακαλιάρος μαρινάτος με μουστάρδα


Λαχταριστός μπακαλιάρος με έντονη γεύση.

Υλικά
Για 2-4 άτομα

Για το μπακαλιάρο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κούπα νερο το πολύ
  • 8 φιλετάκια μπακαλιάρου
Για τη σος
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ¾ κουταλιάς της σούπας κοφτή, κορν φλάουρ
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη, προαιρετικά
  • 2 φλιτζάνια του καφέ λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση

Για το μπακαλιάρο
  • Παίρνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα αλατοπιπερώνουμε, τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε ως τη μέση με νερό.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.

Για τη σος
  • Στο υγρό που έμεινε απο το τηγάνι ρίχνουμε το κρασί, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρουν βράση.
  • Διαλύουμε σε ένα φλιτζανάκι το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές νερό.
  • Το προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
  • Σε αυτή τη φάση, αν θέλουμε, προσθέτουμε και την κάππαρη μαζι με το δεντρολίβανο.
  • Μόλις πήξει ελαφρά η σάλτσα, την αποσύρουμε από τη φωτιά.

  • Σερβίρουμε στα φιλέτα του ψαριού περιχύνοντας με τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

* Συνοδέψτε το με σκορδαλιά απο πατάτα.

sidagi

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...