Λαχταριστός μπακαλιάρος με έντονη γεύση.
Υλικά
Για 2-4 άτομα
Για το μπακαλιάρο
Για το μπακαλιάρο
Για τη σος
* Συνοδέψτε το με σκορδαλιά απο πατάτα.
Για 2-4 άτομα
Για το μπακαλιάρο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κούπα νερο το πολύ
- 8 φιλετάκια μπακαλιάρου
- χυμός από 2 λεμόνια
- ¾ κουταλιάς της σούπας κοφτή, κορν φλάουρ
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη, προαιρετικά
- 2 φλιτζάνια του καφέ λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
Για το μπακαλιάρο
- Παίρνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα αλατοπιπερώνουμε, τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε ως τη μέση με νερό.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Για τη σος
- Στο υγρό που έμεινε απο το τηγάνι ρίχνουμε το κρασί, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Διαλύουμε σε ένα φλιτζανάκι το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές νερό.
- Το προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Σε αυτή τη φάση, αν θέλουμε, προσθέτουμε και την κάππαρη μαζι με το δεντρολίβανο.
- Μόλις πήξει ελαφρά η σάλτσα, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε στα φιλέτα του ψαριού περιχύνοντας με τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
* Συνοδέψτε το με σκορδαλιά απο πατάτα.
sidagi
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.