Πάντα να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει άλλος σαν κι εσένα

0

Ο εαυτός σου είσαι Εσύ!

Να το θυμάσαι αυτό!
Πάντα να το θυμάσαι πως δεν υπάρχει άλλη σαν και σένα. Κανένας άνθρωπος δε μοιάζει με κανέναν.
Ο καθένας έχει πάνω του κάτι το ιδιαίτερο που τον κάνει τόσο ξεχωριστό!

Κι εσύ! Κι εσύ έχεις κάτι το ιδιαίτερο που σε κάνει να ξεχωρίζεις.
Ανακάλυψέ το. Μην αφήνεις τους άλλους να σε κάνουν να πιστεύεις πως δεν είσαι μοναδική· γιατί είσαι! Στο λέω εγώ.

Ακόμη κι όταν δεν είσαι καλά και θέλεις να κλειστείς στο σπίτι σου χωρίς να δεις κανένα, αυτό να θυμάσαι· πως είσαι εσύ, πως κανείς άλλος δεν είναι εσύ, πως μονάχα εσύ μπορείς να κάνεις πράγματα με το δικό σου μοναδικό τρόπο. Όλοι, άλλωστε, κάνουμε πράγματα με το δικό μας τρόπο. Κανείς δε θα τα κάνει όπως εμείς, γιατί δεν υπάρχει άλλος σαν και μας και δε θα υπάρξει ποτέ!
Δε θα υπάρχει άλλος που να βλέπει μέσα από τα μάτια μας, να αισθάνεται με την καρδιά μας, να ονειρεύεται και να αντιλαμβάνεται τον κόσμο και τα πράγματα, όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ, εσύ και κάθε άλλος άνθρωπος πάνω στον πλανήτη.
Γι’ αυτό και όποτε είσαι θλιμμένη και στενοχωρημένη με ανθρώπους και καταστάσεις που σε έχουν πονέσει και σε έχουν κάνει να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου, σα να μην αξίζεις, αυτό να θυμάσαι. Είσαι ιδιαίτερη, έχεις έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, μια ιδιαίτερη συμπεριφορά, ένα ιδιαίτερο βλέμμα και χαμόγελο, ιδιαίτερες κινήσεις.

Έτσι και στην αγάπη. Δεν αγαπάμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ο καθένας έχει το δικό του μοναδικό τρόπο να αγαπάει, μοναδικό τρόπο να σκέφτεται και να πράττει! Γιατί, όπως λέει και ο Χόρχε Μπουκάι « Ο καθένας έχει ένα μόνο τρόπο ν’ αγαπάει, το δικό του. Αν κάποιος δε σ’ αγαπάει όπως θα ήθελες να σ’ αγαπήσει, αυτό δε σημαίνει ότι δε σ’ αγαπάει με όλη τη δύναμη της ψυχής του».

Γι’ αυτό να μάθεις να αγαπάς και να προσέχεις τον εαυτό σου με το δικό σου μοναδικό τρόπο για να σε αγαπήσουν και να σε προσέξουν και οι άλλοι με το δικό τους μοναδικό τρόπο!
Να του φέρεσαι σαν να είναι μοναδικός, γιατί είναι.
Αυτόν έχεις παρέα.
Στις δύσκολες στιγμές εκείνος είναι πάντα εκεί. Θα πρέπει να του δώσεις για να σου δώσει!
Να τον αγαπήσεις και να τον αγκαλιάσεις ζεστά όπως θα αγκάλιαζες τον έρωτα της ζωής σου, το φίλο σου, ένα αγαπημένο οικογενειακό σου πρόσωπο!
Ο εαυτός σου πρέπει να γίνει το πιο αγαπημένο σου πρόσωπο!
Του το οφείλεις, για όλες εκείνες τις δύσκολες στιγμές που τον ταλαιπώρησες αλλά δεν έφυγε, δεν παραιτήθηκε από εσένα. Ήταν εκεί· πεισματικά επέμενε να είναι εκεί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, να μην το βάλει κάτω! Και στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα, ήσασταν μαζί! Ο εαυτός σου είσαι Εσύ! Γι’ αυτό μάθε επιτέλους να τον αγαπάς και να μην τον εγκαταλείπεις με την πρώτη δυσκολία, όπως δε σε εγκατέλειψε ποτέ κι αυτός!

Της Μιρένας Πατρού
anapnoes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top