Σουτζουκάκια «τα αντρικά»


Κρέας και ξερό ψωμί!

Πώς τα φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα.

Ούτε σάλτσες ούτε και πολλά-πολλά φτιασίδια. Το κρεατάκι δεν είναι για πειράματα!

Τι θα χρειαστείς:
  • ½ κιλό κιμά
  • πάχος από νεφραμιά
  • 1 μεγάλη φρυγανιά
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • Βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι (τριμμένο)
  • Κύμινο (τριμμένο)
Πώς τα φτιάχνεις:

1. Αρχικά, ζητάς από τον χασάπη σου να περάσει το κρέας από νεφραμιά δύο φορές από τη μηχανή.

2. Μουσκεύεις τη φρυγανιά με το νερό και το κρασί και τη στύβεις ελαφρά.

3. Αναμειγνύεις τον κιμά με τη φρυγανιά, το αυγό και το σκόρδο και προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και λίγο κύμινο.

4. Χτυπάς καλά το μείγμα. Του δίνεις και καταλαβαίνει δηλαδή! Αν χρησιμοποιήσεις μίξερ, χτύπα το σε μέτρια ταχύτητα για πέντε λεπτά μέχρι να γίνει λείο και αφράτο.

5. Πλάσε το μείγμα σε σουτζουκάκια και ρίξ' τα να τηγανιστούν τμηματικά σε λάδι και βούτυρο.

6. Τα σερβίρεις σκέτα. Γάρνιρε με λίγη ντοματούλα, κρεμμυδάκι και καυτερή ketchup.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...