Γιατί φοβούνται τόσο πολύ τις λέξεις οι άνθρωποι;

0

Να μη δειλάζεις και να μη φοβάσαι να μιλάς!

Γιατί μερικοί άνθρωποι δύσκολεύονται τόσο να εκφραστούν; Γιατί φοβούνται τόσο πολύ τις λέξεις; 

Οι λέξεις από μόνες τους είναι άκακες… Παίρνουν μεγαλύτερη έκταση, γιατί εμείς τους τη δίνουμε! Ναι χρειάζεται να ξεπεράσεις τον εαυτό σου για να βγεις μπροστά και να μιλήσεις, για να εκφράσεις όσα κρατάς μέσα σου! Όμως σκέψου… πόσο κακό μπορεί να κρύβουν μερικές λεξούλες; Λεξούλες που εκφράζουν όλα όσα κρατάς μέσα σου και που μόλις τις ξεστομίσεις θα νιώσεις ελαφρύτερος!

Είναι όλα μέσα στο μυαλό σου, κρυμμένα στις δικές σου ανασφάλειες και αυτές πρέπει να προσπεράσεις! Ξέρω πως έχουν υπάρξει φορές, που ενώ είσαι αποφασισμένος να μιλήσεις, κολλάς και δεν το κάνεις… ή ακόμα χειρότερα, λες κάτι άλλο, από εκείνο που πραγματικά είχες στο μυαλό σου! Και άσε να μαντέψω τι κατάφερες… Δημιούργησες έναν κυκεώνα  ατελείωτων παρεξηγήσεων… και όσο προσπαθείς να λύσεις το κουβάρι, τόσο το μπερδεύεις πιο πολύ! Και όλα αυτά για ποιο λόγο; Επειδή φοβήθηκες μερικές λέξεις!

Ξέρω τι θα μου πεις… ότι φοβήθηκες την αντίδραση του άλλου! Και θα σου απαντήσω για ποιο λόγο να δώσεις τόση πολλή σημασία στην αντίδραση κάποιου άλλου; Δώσε σημασία στον εαυτό σου… σε αυτά που έχεις μέσα σου και μην τα κρατάς! Εσύ και τα συναισθήματά σου είναι πιο σημαντικά, από το πως θα αντιδράσει ο άλλος!
Οι άνθρωποι γινόμαστε κότες όταν πάμε να ξεστομίσουμε μεγάλες αλήθειες! Είναι λες και οι λέξεις εναντιώνονται! Λες και μας κοιτάζουν κατάματα, τρέμοντας μην τυχόν και τις χρησιμοποιήσουμε! Κι εμείς υποχωρούμε… κάνουμε πίσω δείχνοντας το φόβο μας!
Mα πώς επιτρέπουμε σε απλές λέξεις να μας μεταμορφώνουν σε δειλούς; Μίλα, λοιπόν!

Ψάξε να βρεις άλλα σημεία στη ζωή σου, στα οποία δεν δείλιασες! Άλλα σημεία, στα οποία, θαύμασες τον εαυτό σου για τη δυναμικότητά σου! Δεν μπορεί να μην υπάρχει έστω ούτε ένα…  Και πάνω σε αυτό θυμήσου πόσο άκακες είναι μερικές λέξεις… και πόσο πιο απλό να τις ξεστομίσεις! Δεν έχεις φοβηθεί σε άλλες καταστάσεις και κόλλησες εδώ;

Και εννοείται πως η αντίδραση του άλλου μπορεί να μην είναι η αναμενόμενη, τί σε νοιάζει όμως; Το σημαντικό είναι το βάρος που θα έχει φύγει από μέσα σου… το πόσο καλύτερα θα αισθανθείς εσύ! Το πόσο πιο εύκολα θα κλείσεις ανοιχτά κεφάλαια, επειδή δεν είπες τα όσα ήθελες!

Κι έτσι θα μάθεις να προχωράς… με το κεφάλι ψηλά! Θα μάθεις να μιλάς! Να μη δειλάζεις και να μη φοβάσαι να μιλάς! Θα μάθεις να εκφράζεσαι! Θα μάθεις να εναντιώνεσαι εσύ στις λέξεις και να μην τις φοβάσαι! Και την πρώτη φορά που θα το τολμήσεις, πες και ένα μπράβο στον εαυτό σου που τα κατάφερε και βγήκε από το καβούκι του!

Κάθε αρχή και δύσκολη! Αυτό που θα εισπράξεις όμως έπειτα, αξίζει όλα τα ζόρια της στιγμής! Αξίζει την ηρεμία της ψυχής… γιατί όταν μιλάμε, η ψυχή ηρεμεί!

Της Ελένης Αλεξανδροπούλου
readmebyeleni
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top