Οδηγός επιβίωσης για μετά το χωρισμό

0

μονοπάτι ως αντίδοτο στις στιγμές αυτές.

Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί στην περίεργη αυτή στιγμή που πρέπει ν’ αποχωρήσουμε από μια σχέση.

Όλη αυτή η διαδικασία σίγουρα μας δημιουργεί ένα ισχυρό και συνάμα πολύ δυνατό συναίσθημα. Είναι ένα συναίσθημα, το οποίο έρχεται και φωλιάζει στο υποσυνείδητο και αναζητά κάθε τι που μπορεί έστω και εικονικά, πλασματικά να μας φέρει σε επαφή με τον άνθρωπό μας, που δε θέλει πλέον να είναι κοντά μας.

Δεν είμαι πολύ καλός στο να δίνω συμβουλές αλλά από τα τόσα που έχω περάσει και τα τόσα που θα περάσω έχω προσπαθήσει να δημιουργήσω ένα μονοπάτι ως αντίδοτο στις στιγμές αυτές.

Έξι λοιπόν βήματα για την επόμενη μέρα του χωρισμού. Όλα αυτά βέβαια με μια διαφορετική ματιά.”Ελαφριά”.

1) Πήγαινε Ένα Ταξίδι

Οκ, το να πας κάπου για ν’ αλλάξεις παραστάσεις μπορεί να είναι μια λύση, αλλά συνήθως την εφαρμόζουμε με τον λάθος τρόπο. Δεν πας κάποιο ταξίδι για να ξεχάσεις βλέποντας τοπία, αγελάδες, προβατάκια και ποτάμια. Άσε που πολύ εύκολα μπορεί να σκεφτείς τι ωραία θα ήταν να ήμουν μαζί της και να σε πιάσει μεγαλύτερη κατάθλιψη έτοιμος ανά πάσα στιγμή να γυρίσεις πίσω κλαίγοντας για να πετάξεις πετραδάκια στο παράθυρό της.
Όχι. Θα επισκεφθείς ένα όμορφο μέρος που θα έχει άπειρα νέα πράγματα να δεις, ν’ ανακαλύψεις και να γεμίσεις με ενθουσιασμό. Τόσες καινούργιες εικόνες και χρώματα θα γεμίσουν το μυαλό και τους πνεύμονές σου, μην αφήνοντας ούτε μια τόση δα χαραμάδα για να τρυπώσει η λύπη. Και που ξέρεις, στο τέλος μπορεί να ερωτευτείς και μια αρχαιολόγο…

2) Συζήτησέ Το Με Φίλους Σου

Βρες τους καλύτερούς σου φίλους και συζήτησέ το μέχρι εκεί που να μην μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο. Μίλησε για όλα αυτά τα οποία σου άρεσε να κάνεις, να νιώθεις μαζί της και όλα αυτά στα οποία δεν συμφωνούσες. Είναι σίγουρο ότι μετά από τόση ανάλυση θα έχεις απομυθοποιήσει όχι τη σχέση αυτή, αλλά τα άτομα που την αποτελούσαν. Επίσης, θα έχεις αναφέρει τόσες πολλές φορές το όνομά της που μετά από λίγο δε θα βγάζει νόημα στο μυαλό σου. Δοκίμασέ το. Πες 1000 φορές τη λέξη σπιρτόκουτο. Στην 999 δεν θα έχεις ιδέα τι λες, τι είναι το σπιρτόκουτο, τι είναι η ζωή, τα νιάτα, τα αστέρια ο παράξενος κύριος που κάθεται δίπλα σου …

3) Ώθησε Την Να Σε Μπλοκάρει Παντού

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αυτό είναι μια γενική παραδοχή. Ο διάβολος μπορεί να κρυφτεί και στις λεπτομέρειες και για το λόγο αυτό ο διάβολος επινόησε την κατινιά. Δεν είναι και ό,τι πιο ώριμο όταν χωρίζεις να μπλοκάρεις τον άλλον από τα πάντα (είναι και πολλά τα πάντα και ας λένε ότι είναι είδος υπο εξαφάνιση). Μπλόκαρε λοιπόν εσύ ή ώθησε αυτή να το κάνει και εμπόδισε κάθε μορφή επικοινωνίας. Με τον τρόπο αυτό η επικοινωνία θα είναι αδύνατη, με αποτέλεσμα καμία εσωτερική αδυναμία να μην μπορεί να επιτρέψει να της επικοινωνήσεις. Καλά, υπάρχει πάντα η περίπτωση να τη στήσεις κάτω από το σπίτι της και να της φωνάζεις “γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα” αλλά αυτό είναι για τις βαριές περιπτώσεις.

4) Φλέρταρε

Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από το να φλερτάρεις. Δεν είπαμε να έχει το φλερτ σκοπό για κάτι περισσότερο. Ούτε καν για επιβεβαίωση. Το φλερτ είναι κάτι φυσιολογικό. Είναι ένα σύνθημα επιστροφής στην κανονικότητα, επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής. Καλά, εάν τώρα με τη διαδικασία αυτή βρεις και τον άνθρωπο της ζωής σου, μπορείς να του πεις να περιμένει μέχρι να περάσει η μπόρα ή στη χειρότερη μέχρι να πει 1000 φορές σπιρτόκουτο.

5) Μίλα Σε Κάποια Κολλητή Της

Η αλήθεια είναι ότι οι κολλητές της είναι συνήθως αυτές που καθορίζουν την πορεία στη σχέση μιας άλλης κολλητής (για τις αδύναμες περιπτώσεις). Μπορείς να κλαφτείς όσο θέλεις. Να της πεις ότι εσύ φταις που η καλή σου (πρώην) τις είχε παραμελημένες τόσο καιρό, αλλά είσαι έτοιμος να συνδράμεις αποφασιστικά στην αποκατάσταση αυτής της επικοινωνίας, παραχωρώντας το εξοχικό σου για όσα πάρτι θέλουν. Ακόμα, να συνδράμεις οικονομικά και ψυχολογικά για τις καλοκαιρινές διακοπές τους στη Μύκονο, που φυσικά θα πάνε μόνες για να κερδίσουν το χαμένο χρόνο. Μπορεί τελικά να επιστέψει με κάποιον άλλο, αλλά θα ξέρεις ότι είναι και πάλι χαρούμενη. Αυτά δεν ήταν άλλωστε και τα τελευταία σας λόγια;

6) Χρησιμοποίησε Τη Λογική

Το τελευταίο προπύργιο του κάθε ανθρώπου, της κάθε προσωπικότητας είναι η λογική. Πρέπει να κάνεις την αυτοκριτική σου και να οριοθετήσεις την πραγματικότητά σου στη διάσταση που πρέπει. Η διάσταση δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι πλέον δεν είστε μαζί. Στις ελληνικού τύπου σχέσεις βέβαια το “χωρίζουμε” μπορεί να έχει πολλά επεισόδια, αλλά κάποια στιγμή έρχεται το μοιραίο. Σίγουρα ζευγάρια που πρέπει να είναι μαζί θα είναι μαζί αλλά και εάν δεν είναι, θα το διαπιστώσουν στο μέλλον με όλα αυτά τα στραβά που θα έχουν αντιμετωπίσει, αλλά θα είναι αργά (ή και όχι). Λογική λοιπόν και γιατί όχι και μια παρτίδα μπριτζ.

Οι χωρισμοί δεν είναι εύκολο πράγμα. Είναι μια δυσάρεστη διαδικασία, όχι γιατί σταματάς να έχεις στη ζωή σου έναν άνθρωπο που μοιραζόσουν πράγματα και στιγμές, αλλά γιατί είναι μια διαδικασία “εύκολη” που εύκολα εξαιτίας μιας κακής στιγμής (άντε δυο) σε απαλλάσσει από ανθρώπους με αξία που μπορεί να μη συναντήσεις ποτέ ξανά. Βέβαια, ό,τι μας συμβαίνει είναι θέμα επίλογων και θα πρέπει οι εμπειρίες να μας διδάσκουν. Θα πρέπει να μας μαθαίνουν να ξεχωρίζουμε τι αξίζει από το τι δεν αξίζει. Για το λόγο αυτό θα πρέπει πάντα να κρατάμε τους σωστούς ανθρώπους με τα ελαττώματά τους. Τώρα εάν δεν το καταφέρουμε;

Έχουμε την παραπάνω λίστα και πάμε παρακάτω …

Του Χρήστου Μίαρη
anapnoes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top