Τας κεμπάπ


Ένα μυρωδάτο φαγητό με θαύμα γεύση!

Υλικά:
  • Μοσχάρι - 1 κιλό
  • Κρεμμύδια - 1/2 κιλό
  • Ελαιόλαδο - 200 γρ.
  • Ντομάτες - 4-5 τεμ.
  • Κρασί γλυκό - 1 ποτήρι του νερού
  • Κρεμμύδι - 1 τεμ. στο οποίο έχουμε βάλει γαρύφαλλα σε όλη την επιφάνεια του
  • Πιπέρι - 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Μπαχάρι - 4 κόκκους
  • Αλάτι -
  • Νερό - 3 ποτήρια
Οδηγίες:

Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, κόβουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να σοταριστούν.
Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια,το αλάτι-πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
Πλένουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το μπαχάρι , το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
Πρέπει το φαγητό να μείνει με την σάλτσα του.
Αφαιρούμε το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα και σερβίρουμε με πατάτες ή με πουρέ ή με ρύζι.

chefoulis

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...