Κουλουράκια κανέλας


Λαχταριστά κουλουράκια με γεύση κανέλα

Υλικά
Για 4-6 άτομα
  • 6 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 5 γαρύφαλλα τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια αμμωνία
  • 1 αυγό για το άλειμα
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια βουτυρώνετε το ένα τετράγωνο ταψί.
  • Σε ένα άλλο σκεύος κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλα και τα γαρύφαλλα
  • Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το αλεύρι Ζεσταίνετε το γάλα ελαφρά
  • Χτυπάτε τ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
  • Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία. Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη
  • Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε
  • Πλάθεται τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε
  • Τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε με το ασπράδι
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.
sidagi

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...