Υπάρχουν άνδρες που αξίζει να τους ερωτευτείς…

0

Ένας, μοναδικός κι αλάνθαστος.

Υπάρχουν άνδρες που ξέρουν να πληγώνουν.
Δε νοιάζονται παρά μόνο για τον εαυτό τους. Άλλοι δε γνωρίζουν πως να είναι πιστοί, άλλοι πως να φερθούν κι άλλοι πως να συνυπάρξουν με μια γυναίκα.
Ξέρουν να είναι αρσενικά, μα όχι σύντροφοι.
Αυτοί οι άνδρες έχουν ημερομηνία λήξης. Άλλοτε σε εγκαταλείπουν αυτοί, αφήνοντας πίσω τους ερείπια. Άλλοτε τους εγκαταλείπεις, μη αντέχοντας την τόση αδιαφορία ή και κακομεταχείριση.
Αυτοί οι άνδρες, που τόσο πολύ έχουν πληθύνει σε τούτο τον εγωιστικό κόσμο που ζούμε, δεν κάνουν για 3ρωτα.
Είναι παγίδα να δεθείς μαζί τους.
Όμοια με βαρίδια, θα σε τραβήξουν στον πάτο και κανείς δεν ξέρει πότε θα καταφέρεις να ελευθερωθείς. Πότε και με πόσο κόπο θα καταφέρεις να σπάσεις τα δεσμά τους και να αναδυθείς στην επιφάνεια για μια ανάσα.
Κάθε γυναίκα έχει και μια τέτοια πληγωμένη μνήμη. Έχει έναν τουλάχιστον 3ρωτα  που τη βασάνισε στο παρελθόν. Έναν άνδρα που χάραξε την καρδιά της και στάθηκε λίγος. Γιατί δυστυχώς υπάρχουν και οι άνδρες οι λίγοι.
Εκείνοι που σε κάνουν να χάνεις την εμπιστοσύνη σου στους ανθρώπους, να παύεις να πιστεύεις πως ο 3ρωτας είναι ακατανίκητος. Γιατί δεν είναι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις άσχημους χαρακτήρες.
Υπάρχουν, όμως και οι άλλοι.
Είναι εκείνοι που θα σταθούν δίπλα σου δίχως να έχουν να περιμένουν τίποτα. Θα σε νοιαστούν, θα σε προστατεύσουν, θα σε στηρίξουν. Μπορεί και να σε κανακέψουν αλλά δε θα σου χαϊδέψουν τα αυτιά. Αυτοί οι άνδρες, οι τρυφεροί, οι τίμιοι, ξέρουν να είναι και ειλικρινείς. Θέλουν το καλό σου και γι’αυτό δεν πρόκειται να αφήσουν τα λάθη σου να περάσουν έτσι.
Θα στα πετάξουν στα μούτρα.
Όχι από κακία, ούτε για να φανούν αυτοί ανώτεροι από σένα. Θα στα υποδείξουν γιατί θέλουν να γίνεις καλύτερη. Γιατί θέλουν για σένα το καλύτερο.
Δύσκολο θα μου πεις να βρεις τέτοιο θησαυρό. Γιατί ο σωστός ο άνδρας, που να ξέρει να φερθεί και να μη φοβάται τα συναισθήματα του, είναι σπάνιο είδος.
Σπάνιο, αλλά όχι εξαφανισμένο.
Υπάρχουν άνδρες που αξίζουν να τους ερωτευτείς. Αξίζουν να τους δοθείς, αξίζουν να παλέψεις για εκείνους.
Είναι αυτοί που θα έρθουν και θα σε κάνουν να πιστέψεις πάλι στον 3ρωτα. Να πιστέψεις πως όλα τα άσχημα που ήρθαν και πέρασαν ή ακόμη κι αυτά που η ζωή θα φέρει, μπορούν να ξεπεραστούν. Με μια αγκαλιά κι έναν καλό λόγο.
Με έναν ώμο για να στηριχτείς όταν όλα γύρω σου μοιάζουν να μη στέκουν καλά.
Με μια καρδιά που μέσα στη μεγαλοσύνη της θα χωράει κι εσένα μέσα.
Δίχως εγωισμούς, ιδιοτέλειες και μικρότητες.
Ναι, υπάρχουν και αυτοί οι άνδρες.
Μόνο που είναι λίγοι και δε συγχωρούνται τα λάθη.
Αν, λοιπόν, στην αναζήτησή σου βρεις κάποιον, φρόντισε να μην τον αφήσεις να φύγει.
Η τύχη μπορεί να στάθηκε μια φορά μεγαλόψυχη μαζί σου. Δεύτερες ευκαιρίες δεν ξέρω αν δίνει. Γι’αυτό φρόντισε να μην το ρισκάρεις.
Αν ένας τέτοιος άνδρας βγει στο δρόμο σου, κράτησε τον.
Όσο για τον τρόπο που θα το κάνεις;
Ένας, μοναδικός κι αλάνθαστος.
Αγάπα τον…

Της Στεύης Τσούτση

diaforetiko
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top