Ο έρωτας σε κάνει να…

0

περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, που λένε και οι σοφότεροι

Ο έρωτας λένε είναι τυφλός, ενίοτε και κουφός, ίσως και χωρίς την αίσθηση της οσμής πολλές φορές. Αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, που λένε και οι σοφότεροι.

Αν και όλοι κάποια στιγμή ερωτευτήκαμε και μας ερωτεύτηκαν (για τις καλές περιπτώσεις μιλάμε), κανείς – μα κανείς- όσο έξυπνος και αν φημιζόταν ότι είναι, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα «δυσμενή» του βέλη. Με απλά, λόγια όλοι οι ερωτευμένοι συμπεριφέρονται κάπως περίεργα (για να το πούμε κόσμια).

Πέρα από τα χάχανα χωρίς λόγο, από τα γελάκια και από τον (ανυπόφορο συχνά) ενθουσιασμό υπάρχουν και κάποια άλλα σημάδια που στιγματίζουν τον ερωτευμένο.

Ο έρωτας σε κάνει…χαριτωμένα ανόητο και λίγα λέμε. Απλά κοιτάξτε γύρω σας ή τον καθρέφτη σας. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και οι επιστήμονες επιστρατεύτηκαν για να αποδείξουν ότι οι ερωτευμένοι έχουν ένα «θεματάκι» στη συγκέντρωση. Με απλά λόγια, έχουν έλλειψη προσοχής.

Λογικό, αν σκέφτεστε όλη τη ώρα «μα πού να είναι τώρα, τι να κάνει, με σκέφτεται καθόλου» και να το δάχτυλο πάνω στο τηλέφωνο να σχηματίζει το κινητό του/της.

Ο έρωτας σε κάνει…εθισμένο. Μάλιστα, έρευνες λένε ότι ο εθισμός αυτός είναι τόσο έντονος σα να είστε χρήστης ουσιών. Όταν ερωτεύεται κάποιος, ενεργοποιείται εκείνο ακριβώς το σημείο του νευρικού συστήματος στον εγκέφαλο, το οποίο, σύμφωνα με έρευνες, εντείνεται και στην περίπτωση που κάποιος κάνει χρήση παράνομων ουσιών.

Ο έρωτας σε κάνει…να αντέχεις τον πόνο. Ξεχάστε αναλγητικά και ασπιρίνες. Ένα είναι το φάρμακο, ο έρωτας, όπως λένε τουλάχιστον έρευνες του πανεπιστημίου του Standford.

Ο έρωτας σε κάνει...να περπατάς αργά. Γιατί όχι άλλωστε; Η ζωή είναι σα μια υπέροχη βόλτα όταν είσαι ερωτευμένος. Βέβαια, αυτό ισχύει πιο πολύ στην περίπτωση των ανδρών, καθώς ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι κύριοι συνηθίζουν να πηγαίνουν με πιο αργό βήμα όταν είναι ερωτευμένοι…μάλλον για να τους προλαβαίνει το έτερον ήμισυ.

Ο έρωτας κάνει… την καρδιά σου να χτυπά σε ρυθμούς «συντροφικούς». Μα τέτοια σύμπνοια πια; Έρευνες αναφέρουν ότι ένα ερωτευμένο ζευγάρι έχει τους ίδιους καρδιακούς χτύπους. Αυτό και αν είναι έρωτας.

Ο έρωτας σε κάνει…υψίφωνο. Παράδοξο ναι, απίστευτο επίσης αλλά τελικά ο έρωτας σας χαρίζει μία οκτάβα, τουλάχιστον στην περίπτωση των γυναικών, λένε έρευνες και πιθανόν ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι μία γυναίκα είναι πιο ελκυστική όταν έχει πιο ψιλή φωνή. (Συκοφαντίες για τις μπάσες όμως, να τα λέμε αυτά).

Ο έρωτας σε κάνει…τυφλό. Γνωστό και χιλιοειπωμένο. Η αλήθεια είναι ότι αν σκεφτείτε πώς είστε όταν είστε ερωτευμένοι, θα διαπιστώσετε ότι δεν αντιλαμβάνεστε, τι συμβαίνει γύρω σας, ειδικά στην περίπτωση που σας φλερτάρει κάποιος (ο οποίος φυσικά και δε γνωρίζει την απόλυτη ευτυχία που ζείτε). Προσπάθεια αυτός/αυτή, αναισθησία εσείς δηλαδή.

Ο έρωτας σε κάνει…τολμηρό. Μπρος τον έρωτα, τι είναι ο φόβος; Τίποτα για αυτό και υποκύπτει και σιγά σιγά εξαφανίζεται. Μάλιστα, οι ερευνητές του έρωτα ανακάλυψαν ότι οι άνδρες είναι διατεθειμένοι να δράσουν παράτολμα έστω και για άσκοπο λόγο, μόνο και μόνο για τα μάτια της καλής τους.

Τελικά, ο έρωτας σε κάνει…ανοιχτομάτη. Αν τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής, σκεφτείτε τι γίνεται όταν είστε ερωτευμένοι, τότε δηλαδή που οι κόρες των ματιών μεγαλώνουν…στην κυριολεξία, όπως λένε οι ειδικοί. Οι μελετητές ισχυρίζονται ότι οι κόρες των ματιών διαστέλλονται όταν κάποιος βιώνει έντονα συναισθήματα. Τι πιο λογικό λοιπόν από τα παράλογα συναισθήματα του έρωτα;

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top