Κέικ ταψιού γεμιστό με κρέμα


Θα το λατρέψετε!

Ένα πολύ πολύ εύκολο,ελαφρύ και νοστιμότατο κέικ ταψιού με κρέμα.

Υλικά:

Για το κέικ
• 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 100ml γάλα
• 130ml σπορέλαιο
• 200γρ ζάχαρη
• 4 αυγά
• 2 βανίλιες
• 1 φακελάκι μπέικιν
• 1 πρέζα αλάτι
• Ξύσμα ενός λεμονιού

Για την κρέμα
• 500ml γάλα
• 120γρ ζάχαρη
• 60γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 αυγό
• 4 βανίλιες
• Ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

• Ετοιμάζουμε την κρέμα.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το αυγό,τις βανίλιες και την ζάχαρη με λίγο γαλα απο την κατσαρόλα για να γίνουν μια κρέμα
• Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
• Αποσύρουμε απο την φωτιά,αδειάζουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ,σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν,τις βανίλιες και το αλάτι για το κέικ
• Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά
• Προσθέτουμε το σπορέλαιο,το ξύσμα και εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το γάλα χτυπώντας ελαφρά
• Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί,περίπου 26-28 εκ,και αδειάζουμε το μείγμα
• Παίρνουμε την κρέμα και με ένα κουτάλι την μοιράζουμε,κουταλιά κουταλιά,σε όλη την επιφάνεια
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου
• Βγάζουμε το κέικ απο τον φούρνο,αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

olgascuisine

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...