Μοσχάρι με πατάτες και μανιτάρια, βρασμένο σε μπύρα


Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο.

Υπέροχο μοσχαράκι με πατατούλες, μανιτάρια, πράσα και σκόρδο βρασμένο σε μπύρα. Απολαύστε το με τυρί φέτα και ζεστό, φρέσκο ψωμί.

Υλικά συνταγής
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας “ποντίκι” κομμένο σε κύβους 3 εκ.
  • 1 πράσο κομμένο κάθετα και μετά κομμένο σε φετούλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 4 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 πατάτες μεγάλες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 375 ml μπύρα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζωμός μοσχαριού
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα.
  2. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε τους κύβους κρέατος, σε παρτίδες, για 5 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές.
  3. Βγάζετε το κρέας από τη φωτιά και το τοποθετείτε σε πιατέλα.
  4. Προσθέτετε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το ψιλοκομμένο πράσο, το σκόρδο, το μπέικον και τα μανιτάρια.
  5. Τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  6. Ξαναβάζετε το κρέας στη κατσαρόλα, το πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε για 1 να ενσωματωθεί.
  7. Προσθέτετε τις πατάτες, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και ρίχνετε τη μπύρα και το ζωμό βοδινού.
  8. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και το αφήνετε να πάρει βράση.
  9. Μόλις πάρει βράση, το αφαιρείτε αμέσως από τη φωτιά και το μεταφέρετε σε ένα ταψί.
  10. Το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο και το ψήνετε για 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  11. Το αφαιρείτε από το φούρνο, πετάτε τα φύλλα δάφνης και σερβίρετε.
sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...