15 μυστικά για το νοικοκυριό σας


μας λύνουν τα χέρια...

Pούχα ξεχασμένα στο πλυντήριο: Αν ξεχάσατε τα πλυμένα ρούχα μέσα στο πλυντήριο η λύση είναι να τα ξαναπλύνετε μόνο με μισή δόση αμμωνίας και όχι απορρυπαντικού.

Μυρμήγκια και κατσαρίδες: Ψεκάστε με χυμό λεμονιού στα σημεία που τα σιχαμερά αυτά έντομα φωλιάζουν στο σπίτι σας και θα εξαφανισθούν στη στιγμή, μιας και δεν αντέχουν τη μυρωδιά του.

Ανοξείδωτος νεροχύτης: Για να γυαλίσει δεν έχετε παρά να τον τρίψετε με ξύδι.

Πλυντήριο πιάτων: Η ζωή του πλυντηρίου σας μπορεί να παραταθεί, αν δεν το φορτώνετε πολύ, αν χρησιμοποιείτε τα ίδια προϊόντα και αν τα σκεύη φροντίζετε να τα τοποθετείτε στη θέση που πρέπει.

Ναφθαλίνη: Πριν τη βάλετε στα ρούχα σας, για να μπορέσετε να αποφύγετε τους λεκέδες που αφήνει, μπορείτε να την τυλίξετε σε ύφασμα.

Ποτό στο χαλί: Αν πέσει ποτό στο χαλί σας, τοποθετήστε μία παχιά στρώση από αλάτι. Αφού το αφήσετε για αρκετή ώρα, σκουπίστε με την ηλεκτρική.

Τουαλέτα και πουρί: Για να λάμψει και να απολυμανθεί η λεκάνη της τουαλέτας σας, ρίξτε σε αυτή το βράδυ λευκό ξύδι. Το πρωί βράστε νερό και ρίξτε το καυτό με τη βοήθεια μιας κατσαρόλας.

Λουλούδια στο βάζο: Αν είναι κοντά και το βάζο σας ψηλό, τότε δέστε τους από ένα καλαμάκι. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να στηριχθούν όρθια στο βάζο σας και επιπλέον θα μπορούν να παίρνουν νερό.

Σιδέρωμα: Το σωστό άπλωμα των ρούχων αλλά και το σωστό και περιποιημένο δίπλωμα τους όταν τα μαζέψουμε από το σχοινί, θα σας βοηθήσει να τα σιδερώσετε γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο.

Λίπασμα για τις γλάστρες σας: Για τα φυτά εσωτερικών χώρων τα βρασμένα φύλλα τσαγιού του βουνού, θα γίνουν ένα πολύ καλό λίπασμα.

Καθαρισμός μπάνιου: Τα πορσελάνινα και μόνο μέρη του μπάνιου μπορείτε να πλύνετε με το καθαριστικό του φούρνου, ψεκάζοντας και αφού αφήσετε για λίγα λεπτά, ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.

Αν το ψυγείο μυρίζει: βάλτε σε ένα μπολάκι σόδα μαγειρική ελαφρώς βρεγμένη. Η σόδα θα απορροφήσει τις μυρωδιές.

Για να αποφύγουμε τα δάκρυα όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια: ανοίγετε τον απορροφητήρα και τα έχετε σε ένα μπολ με νερό ή αφού τα καθαρίσετε από τον εξωτερικό φλοιό τους, τα τρίβετε καλά με μπόλικο αλάτι και μετά τα ξεβγάζετε για να μην είναι αλμυρά.

Αν πέσει περισσότερο αλάτι στο φαγητό: βράζετε για λίγη ώρα με μία ή δύο πατάτες ή λίγο ψωμί.

Το κρέας στην κατσαρόλα μας δεν λέει να βράσει: Ρίχνετε ένα κουταλάκι ζάχαρη. Έτσι γίνεται πιο μαλακό.

epithimies

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...