Πράσινο της Ελιάς: Το απόλυτο χρώμα της εποχής!


γιατί συνδυάζεται εύκολα με πολλές αποχρώσεις.

Το πράσινο της ελιάς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα της σεζόν. Πρόκειται για μια απόχρωση που ήταν πολύ της μόδας τη δεκαετία του 60 και φέτος επιστρέφει δυναμικά.

Το συγκεκριμένο χρώμα φέτος κάνει την εμφάνισή του στους τοίχους, στα έπιπλα, στα διακοσμητικά του σπιτιού μας και μας αρέσει ιδιαίτερα γιατί συνδυάζεται εύκολα με πολλές αποχρώσεις.

Πράσινο στους τοίχους 
Παρατηρώντας μια ελιά μπορείτε να εντοπίσετε περισσότερες από μια αποχρώσεις. Το πράσινο που θα δούμε φέτος να κυριαρχεί στη διακόσμηση είναι το σκούρο χακί αλλά και η πιο παλ απόχρωσή του. Στους τοίχους δείχνουν υπέροχα και οι δύο αυτές αποχρώσεις. Αν στον χώρο σας έχετε ξύλινα έπιπλα και αντικείμενα τότε αυτή είναι η ιδανική απόχρωση για εσάς, για ένα ζεστό και ταυτόχρονα αριστοκρατικό αποτέλεσμα.

Πράσινο με εκρού 
Ένας συνδυασμός που συναντάμε πολύ είναι το πράσινο της ελιάς με το εκρού. Πρόκειται για δύο αποχρώσεις που ταιριάζουν πολύ και δημιουργούν την τέλεια αντίθεση. Σε γενικές γραμμές το πράσινο της ελιάς είναι ένα χρώμα που συνδυάζεται με γήινες αποχρώσεις. Αν επιλέξετε σκούρο πράσινο στους τοίχους, τότε συνδυάστε το με πιο ανοιχτόχρωμα έπιπλα, ενώ αν προτιμήσετε παλ χρώματα στους τοίχους, συνδυάστε με πιο σκουρόχρωμα έπιπλα.

Πράσινο στον έναν τοίχο 
Όταν σας αρέσει μία έντονη ή σκούρα απόχρωση τότε ένας τοίχος είναι αρκετός για να δώσει ένταση και στιλ στον χώρο σας. Βάψτε τον έναν τοίχο του σαλονιού σε πράσινο της ελιάς και επιλέξτε λευκό ή εκρού για τους υπόλοιπους τοίχους.

Πράσινο στην κουζίνα 
Το πράσινο της ελιάς χρησιμοποιείται πάρα πολύ σαν χρώμα στα ντουλάπια της κουζίνας και συγκεκριμένα σε συνδυασμό με ένα πιο vintage-ρετρό στιλ.
Στην κουζίνα της παρακάτω εικόνας το πράσινο της ελιάς χρησιμοποιείται σε τοίχους, πάγκους, ντουλάπια και πλακάκια και το αποτέλεσμα δεν δείχνει καθόλου φορτωμένο. Το χρώμα ισορροπεί στον χώρο με το μπεζ και το λευκό.

Πράσινο στο μπάνιο 
Στο μπάνιο συναντάμε το πράσινο της ελιάς στους τοίχους αλλά και στη διακόσμηση. Συνδυάστε το πράσινο των τοίχων με λευκά έπιπλα και στοιχεία του ξύλου. Διακοσμήστε με πράσινες λεπτομέρειες για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Διακόσμηση με ελιά 
Αν χρησιμοποιήσετε την απόχρωση της ελιάς για τους τοίχους σας τότε μην ξεχάσετε να διακοσμήσετε τον χώρο και με μικρές πραγματικές ελιές! Αυτό είναι άλλωστε μία τάση που έχουμε δει πολύ τελευταία αλλά στον δικό σας χώρο θα ταιριάξει ακόμα περισσότερο.
Μπορείτε πολύ εύκολα να στηρίξετε τη διακόσμηση του χώρου σας στο πράσινο χρώμα της ελιάς. Επιλέξτε το για τους τοίχους του σπιτιού σας και μην το φοβάστε καθόλου. Δεν θα το βαρεθείτε εύκολα και επίσης είναι ένα χρώμα που αποτελεί πλέον διαχρονική αξία.

spirossoulis

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...