Παντζάρια τουρσί


Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα σπιτικό τουρσί από παντζάρια.

Υλικά
  • 3 μεγάλα παντζάρια κόκκινα
  • 3/4 φλιτζανιού ξίδι από λευκό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 3/4 φλιτζάνι νερό
  • 1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • 2 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
  1. Καθαρίστε και κόψτε τα παντζάρια σε κύβους ή φέτες.
  2. Καλύψτε με νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση.
  3. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια για περίπου 45 λεπτά.
  4. Ξεπλύνετε και αφήνετε να κρυώσουν.
  5. Χρησιμοποιώντας λεπτό μαχαιράκι καθαρίζετε τη φλούδα από τα παντζάρια.
  6. Στη συνέχεια τα κόβετε σε κύβους.
  7. Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα παντζάρια σε 4-5 αποστειρωμένα βάζα των 250ml.
  8. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  9. Σιγοβράστε για 10-15 λεπτά.
  10. Αμέσως χύστε ζεστό υγρό μέσα στα βάζα αφήνοντας 2 εκ. από την κορυφή κάθε βάζου.
  11. Σφραγίστε βάζα και αφήνετε το μείγμα για 20 λεπτά και είναι έτοιμο.
  12. Διατηρείτε σε σκοτεινό δροσερό μέρος για 4-6 μήνες.
sidagi

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...