Εκείνοι οι άνθρωποι που ήρθαν στη ζωή σου για να μείνουν

0

και σου δίνουν λόγους για να χαμογελάς.

Στην πορεία της ζωής μας γνωρίζουμε πάρα πολλούς ανθρώπους.

Αυτούς που μένουν όπως για παράδειγμα οι γονείς, τα αδέρφια, οι συγγενείς μας.

Αυτοί που φεύγουν, που είναι συνήθως φιλικά πρόσωπα που όσο και αν αγαπάς, όσες εμπειρίες και αν ζήσατε μαζί στην παιδική σας ηλικία, οι συγκυρίες, οι καταστάσεις, η ίδια η ζωή αλλά και εσείς, προτιμάτε να συνεχίσετε χωριστά. Χωρίς να έχετε καβγαδίσει, χωρίς να έχετε πικραθεί. Έτσι απλά, επειδή η ζωή σας, θα συνεχίσει σε ξεχωριστή πορεία.

Μπορεί να τους θυμάσαι συχνά, αλλά δεν θα αναπολείς τις στιγμές. Χαίρεσαι απλώς που φάνηκες τυχερή να τις απολαύσεις και συνεχίζεις χωρίς τύψεις να γράφεις τη δική σου συνέχεια. Ήταν η γέφυρα σου για να συνεχίσεις…

Είναι οι άνθρωποι επίσης που πιθανόν στο παρελθόν να ένιωθες ότι δεν είχατε χημεία, στην πορεία όμως κάποια κοινά σας βιώματα σας έχουν φέρει κοντά και συνειδητοποιείς ότι μαζί τους μπορείς να συζητήσεις και σε αρκετές περιπτώσεις να γελάσεις με τα λεγόμενα τους.

Από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο παρελθόν σου, από αυτούς που υπάρχουν στο παρών σου, από αυτούς που είναι πάντοτε εκεί, το σημαντικότερο από όλα είναι να κερδίζεις πράγματα. Όχι υλικά, το ξέρεις πως δεν αναφέρομαι σε αυτά. Όμως να σου γεμίζουν την ψυχή, το είναι σου. Να βοηθούν να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.

Είτε είναι φίλοι, είτε είναι συγγενείς, είτε πρόκειται για τον άνθρωπο που επιλέγεις να έχεις δίπλα σου.

Χρειάζεσαι ανθρώπους που μπορούν να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Να σου δίνουν κίνητρο να ζεις νέες εμπειρίες, να βιώνεις καινούριες περιπέτειες.

Να μην είναι κάθε μέρα η ίδια μαζί τους. Να ανυπομονούν να περάσετε κοινό χρόνο γιατί θα χαλαρώσετε, θα γελάσετε, θα πείτε πράγματα που δεν χρειάζονται περισσότεροι για να τα καταλάβουν.

Να ανυπομονούν να είναι μαζί σου χωρίς να θέλουν ανταλλάγματα, απλά και μόνο γιατί σε θαυμάζουν και σε λατρεύουν όπως ακριβώς είσαι.

Είναι οι άνθρωποι που σε κάνουν καλύτερο γιατί σου μαθαίνουν κάτι νέο για τη ζωή αλλά και για τον ίδιο σου τον εαυτό. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που βλέπουν μόνο τα καλά σου και πιστεύουν σε εσένα ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Σε έχουν ψηλά στα μάτια τους και σου το δείχνουν καθημερινά, χωρίς να σε πιέζουν. Βρίσκουν από μόνοι τους τις αφορμές, δεν χρειάζεται να τους τις δώσεις ο ίδιος να είναι εκεί για σένα. Στα άσχημα, στα δύσκολα, στα όμορφα…

Σε εμπιστεύονται και τους ενδιαφέρει περισσότερο να είναι δίπλα σου και να σε στηρίζουν.

Για να καταφέρεις όλα αυτά που θες. Που και εσύ ο ίδιος ίσως να μην πιστεύεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι σου δίνουν κίνητρο για να δεις ότι πάντοτε υπάρχει ένα άνοιγμα, μια πόρτα για τις καλύτερες μέρες.

Σου δείχνουν την γκρίζα πλευρά στο κάθε τι και σου δίνουν λόγους για να χαμογελάς.

Εάν έχεις τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου, είσαι πολύ τυχερός. Είναι ευλογία. Δεν ξέρω εάν θες να τους κρατήσεις ή εάν επιλέγεις να συνεχίσεις την πορεία της ζωής σου χωρίς αυτούς όμως πρόσεξε… Μην τους πάρεις ως δεδομένο… Μην τους πληγώσεις. Η αγάπη τους για εσένα είναι τόση που όπως και αν αντιδράσεις απέναντι τους, θα εξακολουθούν να σε κρατάνε ψηλά στα μάτια τους. Γιατί, ακριβώς για αυτό το λόγο υπάρχουν στη ζωή σου. Για να σου δείχνουν τα καλά σου…

Είναι σπάνιοι για αυτό ότι και αν συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη δική σου ζωή, να νιώθεις ευγνώμον που τους έχεις.. Και εάν τους το δείχνεις, ακόμη καλύτερα… Και για εσένα και για αυτούς.

Μαρίνα Αβραάμ

filenades
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top