η άλλη πατάτα...
Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 21 εκ:
theonewithallthetastes- 7 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και πλυμένες
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 200 γραμμ. τυρί κρέμα
- 50 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά βούτυρο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5′ και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια τις τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το ελαιόλαδο, το τυρί κρέμα και το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε καλά μια φόρμα-δαχτυλίδι διαμέτρου 21 εκ. και απλώνουμε μέσα το μίγμα.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη παρμεζάνα και προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
- Ψήνουμε το rosti για 60-70′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και το σερβίρουμε ζεστό.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.