ένα από τα ωραιότερα γλυκά
Υλικά
- 250γρ κανταΐφι
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο αγελάδες λιωμένο
- καρύδια ψιλοκομμένα
- Σιρόπι
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 1 1/2 φλ τσαγιού ζάχαρη
- μια φλούδα από λεμόνι
- 1 κουτί εβαπορέ μεγάλο
- 1 κουτί εβαπορέ γεμάτο με νερό
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 7 κ. σούπας αλεύρι
- 3/4 της πλάκας βούτυρο αγελάδας
- 1 αυγό
- 5 βανίλιες
- Σαντιγύ για το τελείωμα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
- Μαδάμε το κανταΐφι να μην είναι ενωμένο και στρώνουμε το μισό σε τάψι 33εκ σκορπάμε τα καρύδια και πάνω το υπόλοιπο.
- Ραντίζουμε το κανταΐφι με το βούτυρο
- και το βάζουμε σε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.
- Εντωμεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού σε ένα κατσαρόλι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
- Μόλις βγάλουμε το κανταΐφι από τον φούρνο το σιροπιάζουμε. Πρέπει και τα 2 να είναι ζεστά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Μόλις ετοιμαστεί την βάζουμε πάνω στο κανταΐφι.
- Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε στην Σαντιγύ να πήξει και την βάζουμε πάνω στην κρύα κρέμα (όχι ζεστή θα λιώσει)
- Την πασπαλίζουμε με καρύδια
Καλή Επιτυχία!!!
syntagesapospiti
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.