Ένα ιδιαίτερο κέικ που δεν χρειάζεται ψήσιμο!

1

η άλλη γεύση του γλυκού

Υλικά:
  • 185γραμμ. βούτυρο
  • 100γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού (250γρ.) τριμμένα μπισκότα digestive
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη καρύδα
  • 2/3 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
  • 60γραμμ. βούτυρο
  • Βανίλια
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας κάσταρντ σκόνη
  • ¼ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 125γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 30γραμμ. βούτυρο
Εκτέλεση:
  1. Βουτυρώστε ένα ρηχό ταψί 19Χ29 εκατοστά.
  2. Λειώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπαιν-μαρί.
  3. Αφήστε το 5 λεπτά να κρυώσει λίγο, ρίξτε το χτυπημένο αβγό και ανακατέψτε το.
  4. Βάλτε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη καρύδα, τα καρύδια, προσθέστε το μίγμα της λειωμένης σοκολάτας και ανακατέψτε τα καλά.
  5. Απλώστε το μείγμα στο ταψί και πατήστε το με ένα κουτάλι για να κολλήσει καλά.
  6. Βάλτε το ταψί για λίγο στο ψυγείο.
  7. Χτυπήστε με το μιξεράκι χειρός το βούτυρο με τη βανίλια και προσθέστε λίγο-λίγο, τη ζάχαρη, τη κάσταρντ και το γάλα.
  8. Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και απλώστε επάνω στη βάση με τα μπισκότα τη κρέμα.
  9. Λειώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν-μαρί και περιχύστε τη κρέμα.
  10. Βάλτε πάλι το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει και μετά κόψτε το.
filenades
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  1. Ανώνυμος20/10/14, 4:49 μ.μ.

    Τι είναι το κασταρντ και που το βρίσκουμε επίσης το 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού δεν είναι λίγο το γάλα για να γίνει η κρέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου
To Top