Μια εύκολη και ζουμερή μηλόπιτα, με καραμελένιο σιρόπι
Τρώγεται χλιαρή ή κρύα, σκέτη ή με σαντιγί. Μια μηλόπιτα που θα λατρέψετε και θα σας γίνει γλυκιά συνήθεια.
Υλικά
radicioΥλικά
- Καθαρισμένα και κομμένα λεπτές φέτες μήλα: 4 μεγάλα
- Αλεύρι: 250 γρ.
- μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού
- Ζάχαρη: 200 γρ.
- Γάλα: 200 ml
- Λιωμένο βούτυρο: 150 γρ.
- Χτυπημένα αυγά: 2 μεγάλα
- Καστανή ζάχαρη: 140 γρ.
- Μέλι: 90 ml
- Νερό: 300 ml
- Άχνη ζάχαρη: 4 κουταλιές για πασπάλισμα (προαιρετικά)
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή κεραμικό, χωρητικότητας περίπου 2,5 λίτρων.
- Βάζετε το νερό, την καστανή ζάχαρη και το μέλι σε κατσαρολάκι και το βάζετε στη φωτιά.
- Το ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια το αφήνετε να βράσει.
- Το κατεβάζετε από την φωτιά και το κρατάτε κατά μέρος.
- Απλώνετε τα μήλα στο βουτυρωμένο πυρέξ.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και την ζάχαρη.
- Προσθέτετε το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά και τα χτυπάτε να γίνουν ομοιόμορφα.
- Τα αδειάζετε πάνω από τα μήλα, να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
- Από πάνω ρίχνετε το σιρόπι.
- Ψήνετε την μηλόπιτα στο φούρνο για 35 - 40 λεπτά, να ροδίσει η επιφάνεια.
- Βγάζετε και αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία της.
- Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
- Σερβίρετε την μηλόπιτα χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου, σκέτη ή με σαντιγί.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.