Η χλιδάτη Lamborghini δώρο του Ωνάση στον Κόκοτα


Βγαίνει σε πλειστηριασμό – μπορεί να «πιάσει» ακόμα και τις 450.000 ευρώ

Ένα αμάξι – θρύλος βγαίνει σε πλειστηριασμό: ο Σταμάτης Κόκοτας βγάζει στο σφυρί τη Lamborghini Miura που του είχε κάνει δώρο ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η τιμή αναμένεται να «αγγίξει» τις 450.000 ευρώ!

Λάτρης της μουσικής και θαμώνας στα νυχτερινά κέντρα όπου εμφανιζόταν ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Αριστοτέλης Ωνάσης χάρισε στον τραγουδιστή το αμάξι – αντίκα στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Μάλιστα, για να μάθει η Jackie Kennedy συρτάκι, ο Έλληνας κροίσος είχε στείλει ελικόπτερο για να μεταφέρει τον λαϊκό τραγουδιστή και την ορχήστρα του στην θαλαμηγό του!

Όταν, λοιπόν, ο Ωνάσης αντίκρισε το αυτοκίνητο, ήξερε πολύ καλά σε ποιόν να το κάνει δώρο... Εξάλλου, φρόντισε να το εξοπλίσει με air condition, αεραγωγούς αλουμινίου, ιδιαίτερο λεβιέ ταχυτήτων, εκλεκτό τιμόνι και έξτρα προβολείς μπροστά!

Ο Σταμάτης Κόκοτας πάτησε για τελευταία φορά το γκάζι της Lamborghini το 1972, οπότε και παρουσιάστηκε μηχανικό πρόβλημα. Στη συνέχεια, το μεταλλικό καφέ αμάξι στάλθηκε για επισκευή και έκτοτε «άραξε» σε πάρκινγκ της Αθήνας.

«Υπάρχει ενδιαφέρον παγκοσμίως. Από την Αμερική, την Γερμανία, την μεγάλη Βρετανία. Έχουμε κάποιον και από την Ελλάδα που ενδιαφέρεται», δήλωσε  ο υπεύθυνος της εταιρείας που έχει αναλάβει την δημοπρασία, προσθέτοντας ότι είναι σπάνιο να βρεις ένα αμάξι σαν αυτό, που διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση παρά τις 4 δεκαετίες που το «βαραίνουν»...


star
Ετικέτα:
To Top