Πίτσα με σπανάκι

0

Νόστιμη και πρωτότυπη

ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη
  • 500γρ.αλευρι
  • 12 γρ.μαγια νωπη
  • 1 1/2 κ.γ. αλατι
  • 1 πρεζα ζαχαρη
  • 4 κ.σ.ελαιολαδο
  • 350ml  χλιαρο νερο
  •  (1κ.γ.αποξηραμενα βοτανα ριγανη η θυμαρι η βασιλικο )
Για τη γεμιση
  • λιγα φυλλα σπανακι
  • κιτρινο τυρι
  • σαλτσα
  • Λιγο zwan τριμμενο
Εκτέλεση

Σε μπολ προσθετουμε το αλευρι το αλατι ριγανη ανακατευουμε. Εχουμε το νερο χλιαρο απο τη φωτια και σπαμε μεσα τη μαγια ανακατευουμε ριχνουμε και το λαδι και σιγα σιγα το ριχνουμε στο αλευρι .

Ανακατευουμε με κουταλι ζυμωνουμε με το χερι μια μπαλα . Τοποθετουμε το λεκανακι με τη ζυμη σε ζεστο μερος για 2 ωρες να φουσκωσει .

Οταν ειναι ετοιμη κ εχουμε μικρα ταψακια της πιτσας κοβουμε σε μπαλιτσες κ ανοιγουμε ψιλο φυλλο με το πλαστη .

Βουτυρωνουμε το ταψακι τοποθετουμε το φυλλο προσθετουμε τη σαλτσα τριμμενο zwan τα φυλλα απο το σπανακι και τα κιτρινα τυρια .

Στο φουρνο στους 180 με 200 βαθμους .

iridablogspot
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top