Ταινία - εκπληξη διά χειρός Κανάκη

0

και στην 7η Τέχνη

Μετά την επιτυχία που έχει γνωρίσει σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, ο Αντώνης Κανάκης είναι έτοιμος να κατακτήσει και την 7η Τέχνη. Οχι όμως μόνο μπροστά από τις κάμερες, αλλά αναλαμβάνοντας και τη σκηνοθεσία της ταινίας, της οποίας έχει γράψει και το σενάριο.

Μάλιστα, αντίθετα με αυτό που εύκολα μπορεί να υποθέσει κάποιος, το σενάριο δεν είναι κωμικό, αλλά μια κοινωνική ιστορία από αυτές που θα δημιουργήσουν αίσθηση. Ο Αντώνης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος με τα κοινωνικά προβλήματα και αυτήν τη φορά θα το αποδείξει και μέσα από τη μεγάλη οθόνη!

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου απολαμβάνει αυτό το καλοκαίρι ο Αντώνης Κανάκης, συνδυάζοντας δουλειά με διακοπές, αφού το μεγαλύτερο μέρος τους το πέρασε στη Χαλκιδική όπου έχει και το beach bar του. Ομως από το πρωί της περασμένης Παρασκευής, ο Αντώνης Κανάκης βρήκε την ευκαιρία… μόνο να ξεκουραστεί και έτσι είναι στη Μύκονο απολαμβάνοντας τις ομορφιές του κυκλαδίτικου νησιού.

Ο δημοφιλής παρουσιαστής γεμίζει τις μπαταρίες του, μια και τον περιμένει ένας σκληρός χειμώνας. Τελειομανής όπως είναι, θα πέσει με τα μούτρα στη δουλειά και για τη ραδιοφωνική και για την τηλεοπτική εκπομπή του.

Ο χρόνος τρέχει και, σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, θα κάνει πρεμιέρα στο ραδιόφωνο «Imagine» στις 15 Οκτωβρίου, ενώ στα μέσα Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει συναντήσεις με τους συνεργάτες του για το «Ράδιο Αρβύλα». Ετσι, το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα φορτωμένο για τον Αντώνη, καθώς πρέπει να σκεφτεί τι αλλαγές θα κάνει στην πετυχημένη εκπομπή του.

Μπορεί να είναι ευχαριστημένος από την αγάπη του κόσμου, αλλά δεν εφησυχάζει. Αντίθετα, αισθάνεται την υποχρέωση να κάνει ακόμη περισσότερα πράγματα. Γι’ αυτό, αν και διανύει περίοδο διακοπών, όταν του έρχεται κάποια ιδέα, είτε βλέπει κάτι είτε διαβάζει κάτι πουυ θέλει να το σχολιάσουν στο «Ράδιο Αρβύλα», το γράφει σε ένα χαρτάκι και το φυλάει. Ολα αυτά τα χαρτάκια θα βγουν όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, στις πρώτες συναντήσεις με τους συνεργάτες του. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο που κρατά καλά κλεισμένο και μακριά από αδιάκριτα και περίεργα βλέμματα!

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ


Τους τελευταίους μήνες, ο Αντώνης Κανάκης ολοκλήρωσε το σενάριο μιας κινηματογραφικής ταινίας, το οποίο σκέφτηκε και ξεκίνησε να γράφει πριν από πολύ καιρό, αλλά το είχε αφήσει πίσω λόγω των άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεών του. Ωστόσο, βρήκε την κατάλληλη στιγμή και τους τελευταίους μήνες προβολής του «Ράδιο Αρβύλα» της προηγούμενης σεζόν, επηρεασμένος και από διάφορα που έβλεπε, το ολοκλήρωσε. Εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι το σενάριο θα είναι σατιρικό, με το… κανακίστικο στιλ, αλλά για ακόμη μία φορά ο Κανάκης θα αποδείξει ότι δεν ακολουθεί την πεπατημένη και ξέρει πολύ καλά πώς να κάνει την ανατροπή.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», το σενάριο διά χειρός Κανάκη είναι μια κοινωνική ιστορία με πολύ ευαίσθητες αλλά και… καταγγελτικές πτυχές.

Αλλωστε, πολλές φορές και μέσα από τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές του ο παρουσιαστής έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για τα κοινωνικά προβλήματα και δεν διστάζει να θίγει και να καυτηριάζει τα κακώς κείμενα. Αυτήν τη φορά το κάνει μέσα από ένα δομημένο σενάριο, το οποίο μάλιστα σκοπεύει να το σκηνοθετήσει ο ίδιος.

Ο λόγος δεν είναι επειδή θέλει να τα κάνει όλα, αλλά επειδή έχει στο μυαλό του την ιστορία, την αισθητική και το ύφος που θέλει να δώσει στο δημιούργημά του. Βέβαια, εκτός από τον ρόλο του σεναριογράφου και του σκηνοθέτη σκοπεύει να κρατήσει και έναν βασικό ρόλο στην ταινία, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, είναι ένας ρόλος-έκπληξη.


Το επόμενο διάστημα ο Αντώνης Κανάκης θα έχει ορισμένες συναντήσεις με στελέχη εταιρειών παραγωγής, ώστε να βρει συγχρηματοδότες για το καινούργιο επαγγελματικό βήμα του.

Πάντως σίγουρα πολλοί θα θελήσουν να ποντάρουν σε αυτό, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά το πόσο αγαπητός είναι ο δημιουργός στο κοινό, οπότε δικαιολογημένα αναμένεται η ταινία να κόψει πολλά εισιτήρια. Αν όλα πάνε καλά, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν λίγο μετά το ερχόμενο Πάσχα και με σκοπό να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο καλοκαίρι ώστε να βγει στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2013.

1997... Ντεμπούτο σε παραγωγή του ΓΕΣ!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αυτό συμπεραίνει κάποιος, αν σκεφτεί το κινηματογραφικό παρελθόν του Αντώνη Κανάκη. Εκτός από τον ρόλο που είχε ερμηνεύσει στην ταινία «Στάκαμαν» του Αντώνη Καφετζόπουλου, ο Κανάκης έχει παίξει και σε ακόμη μία κινηματογραφική ταινία, ο τίτλος της οποίας μάλλον θα αποδειχτεί προφητικός για την πορεία του στην 7η Τέχνη.

Και για να σας εξηγήσουμε τι εννοούμε, το 1997 ο παρουσιαστής είχε συμμετάσχει σε μια ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο «Νικητής», στην οποία την παραγωγή είχε κτο Γενικό Επιτελείο Στρατού, με σκοπό να αναδειχτεί το πρόβλημα με τα ναρκωτικά. Ο Κανάκης υποδυόταν έναν λοχία και στην ταινία πρωταγωνιστούσαν ο Θανάσης Ευθυμιάδης και ο Νίκος Ψαρράς, ενώ εμφανίζονταν επίσης ο Μάρκος Σεφερλής και ο Πύρρος Δήμας.

Ισως, λοιπόν, λόγω αυτής της ταινίας και της ομολογουμένως χαμηλής αισθητικής της να αποφάσισε ο Κανάκης να κάνει και τη σκηνοθεσία, θέλοντας το δημιούργημά του να φέρει τη δική του μοντέρνα ματιά και ο ίδιος να βγει… νικητής και σε αυτό το στοίχημα.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top