Όλα (θα) πάνε καλά!

0
Χαμογελάτε! Κάνει καλό! Χαμογελάτε! Είναι μεταδοτικό!

Ναι, οκ, το δηλώνω ευθαρσώς και με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη. Από μικρό παιδί ήμουν αισιόδοξος. Τότε που έπεσα από την κούνια δεν έβαλα τα κλάματα. Έσκασα στα γέλια για να δείξω χαρακτήρα. Είμαι τόσο πολύ αισιόδοξος που αν ανοίξετε οποιοδήποτε λεξικό δίπλα στη λέξη «αισιοδοξία» υπάρχει κολλημένη η φωτογραφία μου. Σας τ’ ορκίζομαι. Όλο τον πλανήτη να ψάξετε πιο αισιόδοξο άτομο από μένα δε θα βρείτε!

Το πιο δυνατό μου όπλο; Το χαμόγελό μου φυσικά. Βάζει κάτω Θεούς και δαίμονες. Γιατί, ναι, υπάρχουν δαίμονες που με κυνηγούν αλλά όταν τους χαμογελώ εκείνοι με μιας εξαφανίζονται. Στο καλό να πάνε. Μακριά και όχι αγαπημένοι.

Φυσικά και δεν κολυμπάω στα ευρώ. Ποιος είπε ότι το χρήμα φέρνει την ευτυχία; Συγγραφέας είμαι και όχι μεγαλοστέλεχος σε πολυεθνική να πατάω επί πτωμάτων για να κάνω καριέρα, να οδηγώ φεράρι. Μόνιμος κάτοικος των ΒΠ και να πηγαίνω από πάρτι σε πάρτι σαν μαϊντανός; Είμαι ένας φτωχός, πλην, τίμιος συγγραφέας. Υπερήφανος πνευματικός πατέρας για τα 8 βιβλία στον αριθμό που κυκλοφορούν και ένα παραμύθι που μόλις κυκλοφόρησε. Τι άλλο να θέλω απ’ τη ζωή μου;

Είμαι πιο ευτυχισμένος από ποτέ και ας βρέχει κάποιες μέρες και έξω αλλά και μέσα στην καρδιά μου. Ευτυχώς συμβαίνει πολύ σπάνια. Τώρα θα αναρωτιέστε από πού αντλώ τόση δύναμη; Πώς τα καταφέρνω και όλα πάνε καλά στη ζωή μου; Πού βρίσκω κάθε μέρα τόση ανεβασμένη διάθεση;

Οι άνθρωποί μου. Αυτή είναι η απάντηση. Άνθρωποι που ζω μαζί τους, άνθρωποι που ζω γι’ αυτούς, άνθρωποι αληθινοί που τρέφουν αληθινά αισθήματα για μένα. Από το στενό μου οικογενειακό περιβάλλον, γονείς, αδέρφια, ανίψια, φίλοι καρδιακοί και στην καρδιά βαλμένοι. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι δε με ζηλεύουν. Αυτοί που ζηλεύουν δεν έχουν χώρο στη ζωή μου.

Υπάρχουν όμως άνθρωποι που θα έδινα τα πάντα για αυτούς και για εκείνους βρίσκω πάντα χρόνο. Έναν καφέ, μια ζεστή κουβέντα, μια θεατρική παράσταση ή μια καλή ταινία. Το σπίτι μου είναι πάντα ανοιχτό και τους χωράει όλους. Και ας μη ζω σε χίλια τετραγωνικά.

Υπάρχουν στιγμές, και είναι πολλές, που κοιτώ τον ουρανό και δοξάζω τον Θεό που μου έφερε στο δρόμο μου τέτοιους ανθρώπους. Που ξέρω πάρα πολύ καλά ότι με αγαπούν για αυτό ακριβώς που είμαι. Που δε θέλουν να αλλάξουν τίποτα πάνω μου. Κι εγώ γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τους αγαπώ. Με διάλεξαν ανάμεσα από χιλιάδες. Τους διάλεξα ανάμεσα από χιλιάδες. Και όλα μοιάζουν γιορτινά. Σωστά;

Όλα θα πάνε καλά. Διόρθωση. Όλα ΠΑΝΕ καλά. Εμείς θα το καταφέρουμε αυτό ενωμένοι σαν μια γροθιά. Αν δεν υπάρχει αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια τίποτα δε γίνεται. Τίποτα δεν πάει μπροστά. Έγινα κατανοητός; Πολύ χαίρομαι!

Κλείνοντας αυτό το γράμμα χαράς και αισιοδοξίας θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το πιο μεγάλο μου μυστικό. Πείτε το και συμβουλή. Αν και δε μου αρέσει να δίνω συμβουλές. Χαμογελάτε! Κάνει καλό! Χαμογελάτε! Είναι μεταδοτικό! Μια δοκιμή θα σας πείσει…

Σας αφιερώνω και ένα αγαπημένο μου τραγούδι της αγαπημένης μου ερμηνεύτριας Κωνσταντίνας.
Αχ! Έχω μια καρδιά
που στον γκρεμό γελά…
…κι ότι αγαπά
τ’ αγαπά για πάντα!

Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης
metaximas
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top