20 παράξενα αλλά αληθινά πράγματα για το διάστημα

0
Το σύμπαν είναι ένα παράξενο μέρος.

Το σύμπαν είναι ένα παράξενο μέρος. Είναι γεμάτο από μυστηριώδεις εξωγήινους πλανήτες, αστέρια που είναι πολύ μεγαλύτερα από τον Ήλιο, μαύρες τρύπες ανεξιχνίαστης δύναμης και πολλά άλλα παράξενα που φαίνεται να αψηφούν τη λογική.

Παρακάτω, μπορείτε να πάρετε γεύση από ένα μικρό δείγμα των αμέτρητων ασυνήθιστων διαστημικών γεγονότων και για τον δικό μας πλανήτη αλλά και για το απέραντο σύμπαν πέρα από αυτό.

1. Χρειάζονται 9 χρόνια για να περπατήσουμε έως το φεγγάρι

2. Ο Άρης ονομάζεται Κόκκινος Πλανήτης λόγω του κόκκινου χρωματισμού του, ο οποίος προέρχεται από τη μεγάλη ποσότητα οξειδίου του σιδήρου, γνωστό στη Γη ως σκουριά, στην επιφάνεια του πλανήτη.

3. Η θερμοκρασία του Ερμή ποικίλλει από -173° C στη νυχτερινή του πλευρά έως 426° C κατά τη διάρκεια της ημέρας.

4. Eάν μπορείτε να εντοπίσετε τον Γαλαξία της Ανδρομέδας με γυμνό μάτι, τότε μπορείτε να δείτε κάτι που βρίσκεται 14,7 δισεκατομμύρια μίλια μακριά.

5. Ο Ήλιος είναι 400 φορές μεγαλύτερος από τη Σελήνη, αλλά και 400 φορές πιο μακριά από τη Γη, με αποτέλεσμα και τα δύο να φαίνονται να έχουν το ίδιο μέγεθος στον ουρανό μας.

6. Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης. Θα μπορούσε να περιέχει όλους τους άλλους επτά πλανήτες μόλις στο 70% του όγκου του.

7. Τα αστέρια δεν λαμπυρίζουν μέχρι το φως τους να περάσει μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης.

8. Αν η Γη είχε το μέγεθος μιας μπάλας του τένις, ο Ήλιος θα ήταν μια σφαίρα με διάμετρο 7,5 μέτρα, σε απόσταση 800 μέτρων.

9. Από τα 9.113 επίσημα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Σελήνης, μόλις τα 421 (4,6%) δεν είναι κρατήρες.

10. Αν οδηγούσες ένα αυτοκίνητο προς το πλησιέστερο αστέρι με ταχύτητα 110 χλμ./ώρα, θα χρειαζόσουν περισσότερα από 356 δισεκατομμύρια χρόνια για να φτάσεις.

11. Το φεγγάρι του Ποσειδώνα, Τρίτωνας, είναι το πιο κρύο γνωστό αντικείμενο στο ηλιακό σύστημα με μέση θερμοκρασία επιφάνειας -235° C.

12. Όταν η Σελήνη είναι μισογεμάτη, εκπέμπει μόνο το 10% της φωτεινότητας της Πανσελήνου.

13. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι τα πρώτα αστέρια σχηματίστηκαν περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang.

14. Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία είναι μια αντικυκλωνική καταιγίδα, 22 μοίρες νότια του ισημερινού του πλανήτη.

15. Αν φτιάχνατε μια σήραγγα από τη μια άκρη της Γης στην άλλη και πηδούσατε μέσα, θα φτάνατε στην άλλη πλευρά σε 42 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 28 χιλιάδων χιλιομέτρων ανά ώρα.

16. Για να ξεφύγει από τη βαρύτητα της Γης, ένα διαστημόπλοιο πρέπει να ταξιδέψει με πάνω από 40.000 χιλιόμετρα ανά ώρα.

17. Χρειάζεται 1 δισεκατομμύριο δευτερόλεπτα για να φτάσει στη Γη το φως από ένα αστέρι που απέχει 31,7 έτη φωτός μακριά.

18. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ολοκληρώνει μια τροχιά γύρω από τη Γη σε περίπου 90 λεπτά.

19. Τα σύννεφα της Αφροδίτης παγιδεύουν πολύ από τη θερμότητα του Ήλιου, καθιστώντας τη θερμοκρασία της την πιο καυτή στο ηλιακό σύστημα: 461° C.

20. Αν ο Γαλαξίας μας είχε το μέγεθος μιας μπάλας του τένις, ο Γαλαξίας της Ανδρομέδας (M31) θα βρισκόταν 1,7 μέτρα μακριά.

e-daily
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top