12 μύθοι γύρω από το σεξ που όλους μας ξεγέλασαν

0
Το σεξ είναι παιγνίδι μυαλού και σώματος.

Η σωστή πληροφόρηση γύρω το σεξ συμβάλλει στη μαγεία του σεξ. Δείτε ποιοι 12 μύθοι καταρρίπτονται για να μην σας πιάνουν κορόιδα.

1. Ο άνδρας δεν πρέπει να εκφράζει τα συναισθήματά του

Το κλασικό στερεότυπο όπου ο ανδρική συναισθηματική έκφραση θεωρείται ένδειξη αδυναμίας και ευαλωτότητας, αντίθετα με τη γυναίκα που η συναισθηματική έκφραση είναι από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της και θεωρείται «φυσιολογική». Στην πραγματικότητα και οι άνδρες μπορούν να είναι σχεδόν το ίδιο εκφραστικοί συναισθηματικά και μάλιστα κάποιες φορές και περισσότερο από τις γυναίκες όταν νιώθουν ασφάλεια, εμπιστοσύνη και τρυφερότητα.

2. Κάθε σωματική επαφή απαιτεί σεξουαλική πράξη

Όχι, κάθε σωματική επαφή δεν είναι προμήνυμα της σεξουαλικής πράξης. Μπορεί να είναι απλά έκφραση συναισθηματικής ανάγκης, ανάγκη για συντροφικότητα την συγκεκριμένη στιγμή, ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά, να νιώσουμε πιο οικεία με τον σύντροφό μας.

3. Το καλό σεξ οδηγεί σε έντονο οργασμό

Ο «έντονος» οργασμός δεν είναι εγγύηση του καλού σεξ. Το καλό σεξ είναι αυτό που οδηγεί σε καλή ψυχική και σωματική υγεία, σε ψυχοσυναισθηματική πληρότητα, σε μοίρασμα. Έντονο οργασμό μπορεί να βιώσει κάποιος και σε ευκαιριακές συνευρέσεις, γιατί όμως παραμένουν ευκαιριακές και χωρίς συνέχεια;

4. Το σεξ είναι ταυτόσημο με τη συνουσία

Σεξ δεν είναι μόνο η συνουσία, δεν είναι μόνο η πράξη. Σεξ είναι το ερωτικό παιγνίδι, τα προκαταρκτικά…

5. Ο άνδρας είναι ο «σεξουαλικός αρχηγός»

Το σεξ είναι παιγνίδι συντρόφων, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρχηγοί. Αν δεχόμασταν ότι υπάρχει σεξουαλικός αρχηγός, μεταφορικά θα φωτογραφίζαμε τη σεξουαλική φαντασίωση…

6. Η γυναίκα δεν πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα στο σύντροφό της για σεξουαλική επαφή

Εφόσον δεν υπάρχει σεξουαλικός αρχηγός και οι δύο σύντροφοι είναι ισότιμοι, η γυναίκα μέσα στη ψυχοσωματική ανάγκη της να εκφραστεί έχει το δικαίωμα να δείξει στον ερωτικό της σύντροφο ότι τον θέλει και τον ποθεί. Τι πιο όμορφο και αφροδισιακό για την σχέση τους!

7. Ο άνδρας «πρέπει» να είναι έτοιμος για σεξουαλική επαφή όλες τις ώρες

Ένας μύθος που φαίνεται ότι παραπλανεί τη γυναίκα ακόμα και σήμερα. Θεωρεί ότι ο άνδρας είναι πάντα «ετοιμοπόλεμος» και όταν εκείνος αρνηθεί σημαίνει ότι δεν την θέλει, ή ότι υπάρχει τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους. Αρκετοί άνδρες παγιδεύονται με έντονο άγχος και φόβο στο «πρέπει να είμαι πάντα έτοιμος να κάνω σεξ» εμφανίζοντας μεγαλύτερες πιθανότητες τελικά να παρουσιάσουν σεξουαλικά προβλήματα. Ίσως είναι κατάλοιπο της εφηβικής ή μετεφηβικής τους ηλικίας όπου οι ορμές τους ήταν πολύ έντονες και η ερωτική επιθυμία πολύ ανεβασμένη. Αυτό που ξεχνούν όμως είναι ότι όσο μεγαλώνουν, μεγαλώνουν και οι υποχρεώσεις τους, οι απαιτήσεις και οι ευθύνες της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα να κουράζονται περισσότερο σωματικά, να έχουν πολλά στο μυαλό τους… Μην ξεχνάμε ότι δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες. Το σεξ είναι παιγνίδι μυαλού και σώματος, που σημαίνει ότι χρειάζεται και τα δύο να συμμετέχουν…

8. Η γυναίκα πρέπει πάντα να ανταποκρίνεται στο σεξουαλικό κάλεσμα του συντρόφου της

Όπως ο άνδρας έχει το δικαίωμα να μην έχει ερωτική επιθυμία όπως προαναφέραμε όλες τις ώρες, το ίδιο ισχύει και για τη γυναίκα. Έχουν περάσει τα χρόνια που η συμβουλή των γιαγιάδων μας ήταν «αν θέλεις να τον έχεις πρέπει να τον ικανοποιείς όποτε εκείνος θέλει».

9. Το σεξ είναι κάτι που το γνωρίζουμε από το ένστικτό μας

Ως ένα σημείο είναι αλήθεια. Πράγματι υπάρχει το σεξουαλικό ένστικτο. Είναι από τη φύση δοσμένο για την διαιώνιση του είδους. Αυτό όμως δεν εγγυάται την ποιότητα της σεξουαλικής πράξης. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα για το δικαίωμα του άνδρα και της γυναίκας στη σεξουαλική ζωή, για την ικανοποίηση και την ηδονή που το σεξ προσφέρει. Όσο λοιπόν και αν το γνωρίζουμε από το ένστικτό μας, μπορούμε να το κάνουμε πολύ καλύτερο μέσα από την καλή πληροφόρηση και την καλή φυσική κατάσταση. Οι «σεβαστοί και ηθικοί άνθρωποι» δεν απολαμβάνουν τόσο πολύ το σεξ και δεν τολμούν να εκφράσουν τη σεξουαλική τους ορμή (taboo στον αυνανισμό, στο σεξουαλικό παιγνίδι)

10. Όλοι έχουμε ανάγκες και επιθυμίες…

Όλα τα άλλα ζευγάρια κάνουν «φανταστικό» σεξ, αρκετές φορές την εβδομάδα, φτάνουν κάθε φορά σε οργασμό και μάλιστα πάντα ταυτόχρονα (προσδοκία). Άλλο ένα συχνό παράπονο των ζευγαριών που επισκέπτονται τον χώρο μας. Το «φανταστικό» σεξ έχει να κάνει με την έκφραση των δύο συντρόφων, αν ζητάει ο ένας από τον άλλον αυτό που θέλει και που του αρέσει περισσότερο… Ο άνδρας μπορεί να φτάνει κάθε φορά σε οργασμό μέσω της εκσπερμάτισης, στη γυναίκα όμως που λειτουργεί περισσότερο εγκεφαλικά δεν φαίνεται να ισχύει αυτό, χωρίς να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Ο ταυτόχρονος οργασμός, άλλος ένας μύθος από μόνος του, δεν υπάρχει. Μπορεί απλά να τύχει!

11. Το μέγεθος του πέους καθορίζει την απόλαυση της γυναίκας

Σημαντικό είναι όχι το μήκος αλλά το πάχος του πέους (εφόσον βρίσκεται σε φυσιολογικά πλαίσια (12-15 cm).

12. Αν το σεξ δεν είναι καλό, υπάρχει πρόβλημα στη σχέση

Θα μπορούσε να ισχύει όχι όμως πάντα. Μην ξεχνάμε τα οργανικά προβλήματα που μπορούν να υπάρξουν και στον άνδρα και στη γυναίκα. Έτσι για παράδειγμα ένας άνδρας ενδέχεται να χάσει τη στύση του λόγω κακής αιμάτωσης του πέους του και να μην ευθύνεται η σχέση. Μία γυναίκα στην κλιμακτηριακή φάση μπορεί να μην απολαμβάνει το σεξ και να πονάει λόγω της ξηρότητας του κόλπου. Προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζονται έτσι ώστε το ζευγάρι να μπορεί να απολαμβάνει τη σεξουαλική του ζωή.

Γενικότερα θα λέγαμε ότι η σωστή πληροφόρηση γύρω το σεξ συμβάλλει στη μαγεία του σεξ, όπου δύο άνθρωποι επικοινωνούν μέσα από το σώμα τους για να απολαύσουν και να βιώσουν τις δικές τους στιγμές.

larissanet
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top