Τι λέει το αγαπημένο σας χρώμα για την προσωπικότητά σας

0
μπορεί να συνδεθεί με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας.

Μάλλον έχουν περάσει χρόνια (ή και δεκαετίες) από τότε που κάποιος σας ρώτησε ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα. Αλλά σίγουρα έχετε κάποιες αποχρώσεις που προτιμάτε όσον αφορά τη διακόσμηση του σπιτιού και τα ρούχα σας. Το αγαπημένο σας χρώμα μπορεί να συνδεθεί άμεσα με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας.

Μπλε

Το μπλε είναι το πιο δημοφιλές χρώμα στον κόσμο. Σε μία μελέτη ρωτήθηκαν άνθρωποι από 10 χώρες σε τέσσερις ηπείρους ποιο ήταν το αγαπημένο τους χρώμα και το μπλε ήταν το νούμερο ένα σε κάθε τοποθεσία.

Η καθολική απήχηση αυτού του χρώματος είναι “πιθανότατα λόγω της συσχέτισής του με τον ουρανό και το νερό”, εξηγεί στο bestlifeonline η Lisa Lawless, PhD, ψυχοθεραπεύτρια. Από αυτή την άποψη, το μπλε προκαλεί συναισθήματα χαλάρωσης και ηρεμίας.

Και οι άνθρωποι που έλκονται προς αυτά τα συναισθήματα είναι συχνά ενσυναίσθητοι, ειλικρινείς, αξιόπιστοι και δυνατοί λύτες προβλημάτων, λέει.

Το μπλε σηματοδοτεί επίσης ότι είστε αξιόπιστοι. Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει ότι το να φοράς μπλε σε κάνει να φαίνεσαι πιο έμπιστος στους άλλους. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που επιχειρήσεις όπως οι τράπεζες τείνουν να ενσωματώνουν αυτό το χρώμα.

«Το ανοιχτό μπλε είναι συνδεδεμένο με ένα χαλαρό και ειρηνικό άτομο», προσθέτει. «Το μπλε του ουρανού τείνει να αποπνέει πιο ελεύθερους και αισιόδοξους συνειρμούς και το τιρκουάζ συνδέεται συχνά με τη μοναδικότητα και την ατομικότητα, ενώ το μπλε του κοβαλτίου μεταδίδει μια ζωντανή και ενεργητική προσωπικότητα».

Μια αρνητική πτυχή της προσωπικότητας ενός λάτρη του μπλε είναι «ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι υπερβολικά σκεπτόμενοι, να κάνουν αυτοκριτική και να παλεύουν με αισθήματα ανασφάλειας».

Πράσινο

Όπως το μπλε, το πράσινο συνδέεται με τη φύση. Σε αυτή την περίπτωση, το χρώμα συνήθως “σχετίζεται με την υγεία και την ισορροπία”, λέει.

«Οι άνθρωποι που προτιμούν το πράσινο χρώμα τείνουν να είναι παραγωγικοί, πολύ έξυπνοι και τελειομανείς», εξηγεί. Προσθέτει ότι η ταπεινοφροσύνη τους είναι συχνά ηρεμιστική τόσο για τους ίδιους όσο και για τους άλλους.

Φυσικά, υπάρχουν πολλές αποχρώσεις αυτού του χρώματος. Τα γήινα, λαδοπράσινα “τείνουν να συμβαδίζουν με ανθρώπους που είναι εξαιρετικοί μεσολαβητές και εκτιμούν την ισορροπία και τη σταθερότητα”. Το σμαραγδένιο πράσινο συνδέεται με την αυτοπεποίθηση και τη φιλοδοξία, ενώ το πράσινο της μέντας συνδέεται με την καλοσύνη, την αισιοδοξία και την ευγένεια.

Οι εργατικές και αναλυτικές προσωπικότητες εκείνων που προτιμούν το πράσινο μπορούν να τους κάνουν κτητικούς, ανυπόμονους και υλιστές.

Μωβ

«Το μωβ τείνει να είναι ζωντανό και ισχυρό, ένα τολμηρό χρώμα με μια τολμηρή προσωπικότητα», επισημαίνει .

Γι αυτόν τον λόγο, όσοι προτιμούν το μωβ δεν φοβούνται να είναι ο εαυτός τους και συχνά είναι καλλιτεχνικοί, πνευματικοί και ευφάνταστοι.

«Τα σκούρα μωβ συνδέονται με την πολυπλοκότητα, την ενδοσκόπηση και τη δημιουργικότητα. Τα πιο ανοιχτόχρωμα μωβ όπως η λεβάντα και το λιλά συνδέονται περισσότερο με την ευαισθησία, τη συμπόνια και την αρμονική παρουσία».

Αλλά η εξαιρετικά συναισθηματική και ιδιότροπη φύση αυτών των ανθρώπων μπορεί να οδηγήσει σε κυκλοθυμία και παρεξηγήσεις.

Ροζ

Το ροζ μωβ τείνει να προσελκύει τους ρομαντικούς, αλλά αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για άτομα των οποίων το αγαπημένο χρώμα είναι το ίδιο το ροζ. Το ροζ συνδέεται συχνά με τη θηλυκότητα, την τρυφερότητα και τη συμπόνια.

«Τα ανοιχτά ροζ συνδέονται με μια γλυκιά, νεανική, παιχνιδιάρικη προσωπικότητα, ενώ τα πιο βαθιά ροζ υποδηλώνουν κομψότητα και ρομαντισμό», εξηγεί. «Το ζεστό ροζ υποδηλώνει ζωντάνια και ενέργεια και σχετίζεται συχνά με περιπετειώδεις ανθρώπους, ενώ εκείνοι που ελκύονται από το ματζέντα είναι συχνά δημιουργικοί, καλλιτεχνικοί και αντισυμβατικοί».

Κόκκινο

Τολμηρός, ισχυρός, δυνατός, παθιασμένος, εξωστρεφής – όλα αυτά είναι επίθετα που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τους ανθρώπους που αγαπούν το κόκκινο.

«Είναι συνήθως μια υπολογίσιμη δύναμη και τείνουν να είναι σίγουροι και φιλόδοξοι». «Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους αγαπούν το έντονο κόκκινο».

Και αυτή η ζωηρή φύση μπορεί να επηρεάσει την ελκυστικότητα. Το να φοράς κόκκινο μπορεί να κάνει ένα άτομο να φαίνεται πιο ελκυστικό .

Αλλά, όλη αυτή η αναγνώριση «μπορεί να εκδηλωθεί με επιθετικότητα ή συμπεριφορές αναζήτησης προσοχής».

Όσο για εκείνους που προτιμούν τα σκουριασμένα, γήινα κόκκινα, τείνουν να είναι πιο προσγειωμένοι και να εκτιμούν τη σταθερότητα, την παράδοση και την αίσθηση ασφάλειας.

Πορτοκαλί

Οι άνθρωποι συνήθως αγαπούν ή μισούν το πορτοκαλί, και σε όσους τους αρέσει είναι ενθουσιώδεις, ελκυστικοί και κοινωνικοί.

Είναι πιο πιθανό να είναι περιπετειώδη και τολμηρά, τολμηρά με τις επιλογές τους, προσιτά και φιλικά προς τους άλλους.

Ωστόσο, με την περιπέτεια και τον αυθορμητισμό έρχονται το απρόβλεπτο και η ασυνέπεια. Έτσι, μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτοί οι άνθρωποι βάζουν τις δικές τους ανάγκες πάνω από τους άλλους και κρίνουν εκείνους που δεν είναι τόσο ξέγνοιαστοι.

Το πιο λαμπερό πορτοκαλί συνδέεται με «ζωντανή και χαρούμενη αυτοπεποίθηση», ενώ τα το πιο σκούρο ταιριάζει με «ένα προσγειωμένο, αξιόπιστο άτομο που εκτιμά τη σταθερότητα». Αν κάποιος προτιμά κοραλλί αποχρώσεις, είναι πιθανότατα δημιουργικός και καλλιτεχνικός.

Κίτρινο

Το κίτρινο είναι ένα διανοητικά διεγερτικό χρώμα και οι άνθρωποι που έλκονται από αυτό τείνουν να είναι ευφάνταστοι, κοινωνικοί και ενθουσιώδεις. Είναι άλλωστε το χρώμα του φωτός και της ευτυχίας.

«Αυτοί που αγαπούν τα χρυσοκίτρινα τείνουν να κλίνουν περισσότερο προς τη σοφία, την εξυπνάδα και την πολυτέλεια, ενώ τα ανοιχτοκίτρινα μεταδίδουν μια αίσθηση αγνότητας και μια ειρηνική συμπεριφορά».

Και ενώ το κίτρινο αντιπροσωπεύει το χάρισμα, την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση του χιούμορ, οι άνθρωποι που κλίνουν προς τις κίτρινες προσωπικότητες φαίνεται να παλεύουν με το άγχος και τις τελειομανείς τάσεις. «Μπορεί επίσης να δυσκολεύονται με την οργάνωση και να μην έχουν πειθαρχία».

healthstories
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top