Ο Κωνσταντίνος κι η Ελένη έπρεπε να χωρίσουν

0
θα υπάρχουν τα ταίρια που είναι ιδανικά για κείνους.

Κωνσταντίνου κι Ελένης. Mια σειρά που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, 68 επεισόδια, 24 χρόνια επαναλήψεων, αμέτρητες ατάκες που χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα στις παρέες μας. Ένα τηλεοπτικό ζευγάρι που βάλθηκε να μας πείσει ότι τα ετερώνυμα έλκονται κι ότι πίσω από τα φανερά μίση κρύβονται οι μεγάλες αγάπες. Δύο άνθρωποι που είναι εντελώς αταίριαστοι, καταλήγουν μαζί.

Σίγουρα όλοι λατρέψαμε κάποια στιγμή την Ελένη κι αντιπαθήσαμε τον Κωνσταντίνο, αντικειμενικά όμως κι οι δύο είναι δύσκολοι χαρακτήρες. Μπορεί να διαλέγαμε πιο εύκολα την Ελένη για φίλη μας κι ο Κωνσταντίνος να μας θυμίζει αυτόν τον αντιπαθητικό φιλόλογο που είχαμε στο λύκειο, ασχέτως όμως αν στον γάμο θα πηγαίναμε τελικά ως φίλοι της νύφης ή του γαμπρού ένα είναι το σίγουρο. Αυτός ο γάμος ήταν μια λάθος επιλογή. Κι η σχέση επίσης. Οι λόγοι πολλοί. Καθίστε αναπαυτικά, πάρτε από το ψυγείο ένα γιαούρτι στρούγκα ή γεμίστε το ποτήρι σας με λίγο χυμό φρουτέξ και πάμε να μιλήσουμε λίγο γι’ αυτή την παθολογική σχέση που όλοι αγαπήσαμε μέσα από τις τηλεοράσεις μας.

Η Ελένη θα μπορούσε να είναι μια ατίθαση επαναστατημένη Υδροχόος. Επικοινωνιακή, προοδευτική, ασυμβίβαστη, προκλητική έχει όλο το πακέτο το οποίο χαρακτηρίζει αυτό το ζώδιο. Από την άλλη μεριά ο Κωνσταντίνος, μοιάζει να είναι ένας γκρινιάρης Παρθένος. Οργανωτικός, υπεύθυνος, συνεσταλμένος κι επικριτικός. Κατευθείαν έχουμε να κάνουμε με δύο ανθρώπους που είναι σαν να προέρχονται από δύο διαφορετικούς πλανήτες. Κανένας κοινός κώδικας επικοινωνίας, καμία κοινή αξία. Το μόνο βέβαιο είναι πως αυτή η σχέση θα είναι εκρηκτική και με πολλούς καβγάδες. Δεν υπάρχουν όρια και κανείς τους δεν έχει τη διάθεση να κάνει ένα βήμα πίσω. Προσβάλλουν απροκάλυπτα και μιλούν σκληρά. Η σχέση μπαίνει σε ρινγκ και νικητής ορίζεται αυτός που θα εξοντώσει πρώτος το ταίρι του. Λαμβάνοντας υπόψη μας τη στατιστική και την αλάνθαστη μέθοδο της λίστας -ξέρεις αυτό που βάζουμε κάτω τα υπέρ και τα κατά και βλέπουμε ποια βγαίνουν πιο πολλά- εκ πρώτης όψεως τα θετικά της Ελένης είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτά του Κωνσταντίνου.

Η Ελένη είναι φιλική κι ο Κωνσταντίνος απρόσιτος. Στην κοινή τους συνύπαρξη σίγουρα θα είχαν απαγορευτεί τα πάρτι κι οι μοναδικοί φίλοι οι οποίοι θα έρχονταν στο σπίτι, θα ήταν οι γνωστοί σε όλους μας κουμπάροι Μάνθος και Πέγκυ. Η Ελένη είναι τσαπατσούλα κι ο Κωνσταντίνος μικροβιοφοβικός. Μπορούμε ήδη να φτιάξουμε στο κεφάλι μας την εικόνα όπου βγαίνουν έξω σ’ ένα μπαρ κι ο Κωνσταντίνος παίρνει μαζί του το πλαστικό του ποτηράκι, εξοργίζοντας την Ελένη ενώ στη συνέχεια καθαρίζει τις επιφάνειες με μπεταντίν. Για να γίνουμε όμως και λίγο συνήγοροι του διαβόλου, η αγαπητή σε όλους μας Ελένη, δεν είναι και ο πλέον εύκολος άνθρωπος. Μπορεί το βασικό της προτέρημα να είναι η καλοκαρδοσύνη της, όμως δεν παύει να έχει και πολλά ελαττώματα. Ένα από τα βασικά, είναι πως είναι επιπόλαια και τεμπέλα. Ψάχνει πάντα το εύκολο χρήμα και τις δουλειές που θα αποφέρουν πολλά χωρίς κόπο. Δεδομένου του ότι δε θα κλεινόταν ποτέ μέσα στο σπίτι να κάνει τη νοικοκυρά, η σχέση παραμένει άνιση, με τον έναν να βγάζει πολλά περισσότερα και τον άλλον να τρώει από τα έτοιμα.

Σκληρή κριτική για το Ελενάκι μας το ξέρω, αλλά είναι μια αλήθεια. Άλλο ένα αρνητικό της, είναι πως γενικά παίζει το ματάκι της. Ο Κωνσταντίνος της κάνει πρόταση γάμου κι εκείνη του λέει ευθαρσώς πως θέλει να δώσει το τηλέφωνό της στον ωραίο σερβιτόρο. Μάλλον κι ο Κωνσταντίνος μας έλκεται ενδόμυχα από άτομα που ζουν για να φλερτάρουν (βλέπε Μάνθος). Οι πιθανότητες λοιπόν αυτή η σχέση να διαλυόταν λόγω μιας απιστίας είναι πάρα πολλές. Ταυτόχρονα, οι γλώσσα αγάπης του ενός δεν επικοινωνεί με του άλλου, αφού ο Κωνσταντίνος έχει την «words of affirmation» κι η Ελένη τη σωματική επαφή. Πλατωνικό με καθαρά σωματικό, σε μια μόνιμη σύγκρουση περί ορίων, πώς να βρει γαλήνη;

Όσο κι αν μας πονάει η σχέση αυτή ήταν λάθος. Δύο άνθρωποι που το μόνο που θα κατάφερναν θα ήταν να κάνουν ο ένας τον άλλον δυστυχισμένο. Κι όλα αυτά γιατί; Απλώς για να εκπληρώσουμε το χατίρι του θείου; Αξίζει για έναν θείο να καταστρέψουμε τις ζωές μας; Δεν αξίζει. Ας αφήσουμε λοιπόν τον Κωνσταντίνο να πάει να ολοκληρώσει το κεφάλαιό του για το μπιντέ της Ειρήνης της Αθηναίας και την Ελένη να πάει στο μπαρ γιατί για άλλη μια βραδιά έχει καθυστερήσει. Και κάπου εκεί έξω, σίγουρα θα υπάρχουν τα ταίρια που είναι ιδανικά για κείνους, που κουμπώνουν μαζί τους σαν κομμάτια παζλ. Τα ετερώνυμα έλκονται σίγουρα. Αλλά δεν είναι πάντα η σωστή επιλογή.

Αλίκη Ζωγράφου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top