8 ιδέες για να μην πάει και σήμερα σκατά η μέρα σου

0
Τη μέρα μας τη φτιάχνουμε εμείς...

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λένε. Εμείς είμαστε, όμως, εκείνοι που φτιάχνουμε τη μέρα μας. Και πολύ συχνά ξυπνάμε με σκοπό να τη χαλάσουμε, σαν να το έχουμε βάλει στόχο μας. Οπότε, για σκέψου πόσα θα άλλαζαν αλήθεια στη ζωή μας, αν βάζαμε στο μάτι να ξυπνήσουμε επιλέγοντας εμείς οι ίδιοι κι αποφασίζοντας πως θα πάει καλά.

1. Βάλε το κινητό στο αθόρυβο

Ξύπνα κι αντί για το κινητό σου, βάλε μουσική. Η μουσική είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσεις με διάθεση και να μην έρθεις αμέσως σε επαφή με την πραγματικότητα. Βάλε μουσική στη διαπασών, κάνε ένα ντους και μη σκέφτεσαι κανέναν άλλον εκτός από τους στίχους που ακούς.

2. Πήγαινε να πάρεις τον καφέ σου απ’ έξω

Έχεις κανονίσει από την προηγούμενη μέρα να ξυπνήσεις λίγο πιο νωρίς κι αντί να κάνεις καφέ στο σπίτι, να πας με τα πόδια να πάρεις από το αγαπημένο σου μαγαζί. Όχι φεύγοντας σαν τον τρελό από τη δουλειά, με τις φόρμες, πριν ντυθείς για να φύγεις, για να τον απολαύσεις πίσω στο σπίτι με ένα λαχταριστό κρουασάν. Αν πάλι σου φαίνεται πολύ το μπρος πίσω, ντύσου, ετοιμάσου κι αφιέρωσε δέκα με δεκαπέντε λεπτά για να τον πιεις στο μαγαζί κι όχι στο πόδι, διαβάζοντας μια εφημερίδα.

3. Παρατήρησε τα παιδιά

Έχεις ανίψια, έχεις ξαδέρφια, αδέρφια μικρά, ένα σχολείο στη γειτονιά σου- αν όχι όλα τα προηγούμενα. Παρατηρώντας τα παιδιά, σου δίνουν τόση ενέργεια που είναι σαν πρηινή βιταμίνη, ενώ για λίγο σου κατακτούν το μυαλό. Παίρνεις από την αθωότητά τους τόση δύναμη κι είναι όμορφο ν’ ανακαλύπτεις το κόσμο ξανά μέσα από τα μάτια τους.

4. Ξεκινά την ημέρα σου με μια αγκαλιά

Τα άτομά σου, εκείνα που επέλεξες εσύ για δικά σου, είναι εκείνα που θα κάνουν την ημέρα να ξεκινήσει πιο ουσιαστικά, χωρίς την γκρίνια της ρουτίνας.

5. Ένα στα γρήγορα

Εννοείται πως λίγο πρωινό κρεβάτι ενδείκνυται για ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα. Οι ενδορφίνες που παρέχει η δραστηριότητα αυτή, σε κάνουν να ξεκινάς την ημέρα σου μ’ ένα πλατύ χαμόγελο.

6. Γυμναστική

Τρέξιμο, γυμναστήριο, δέκα καθίσματα- ανάλογα τι τύπος είσαι. Η γυμναστική είναι υγεία και προσφέρει ενέργεια, ενώ αποβάλλει το στρες. Ελεύθερος και λίγο ελαφρύτερος μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

7. Καλοκαίρινη βουτιά

Καλοκαιράκι πια κι αν έχεις τη θάλασσα κοντά σου, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου είναι να ξυπνήσεις με μια δροσερή βουτιά στη θάλασσα. Άσε που το πρωί είναι μοναδική η αίσθησή της.

8. Κοπάνα

Μια μικρή απόδραση από την πραγματικότητα και τις υποχρεώσεις, σαν να ξαναγυρνάμε και πάλι στο σχολείο λέγοντας τα πιο ευφάνταστα ψέματα για να γλιτώσουμε μια ώρα αρχαία. Πόσες φορές έχεις σκεφτεί πως χρειάζεσαι μια διακοπή από όλους κι από όλα; Ήρθε η ώρα να σου τη χαρίσεις.


Τη μέρα μας τη φτιάχνουμε εμείς, όσο κι αν μας αρέσει να κατηγορούμε τους άλλους για τα στραβά της. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το πόσο μας επηρεάζει η καθημερινότητα. Μην αφήσεις λοιπόν τις υποχρεώσεις να σε καπελώσουν και να χάσεις τον εαυτό σου. Γιατί αυτή είναι η παγίδα με τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις· τρέχοντας να προλάβεις, χάνεις εσένα. Δοκίμασε λοιπόν κάτι από τα παραπάνω ή βρες δικούς σου τρόπους να έρθεις σε επαφή με το μέσα σου. Άσε για λίγο τους άλλους στην άκρη κι όταν βγει ο ήλιος ή η βροχάρα που ρίχνει σήμερα εσύ να είσαι αυτός που θα επιλέξει αν θα είναι καλή ή όχι. Τι λες λοιπόν, ώρα να ξυπνήσουμε;

Άννα Αντωνίου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top