10 φορές που ο σκύλος σου όντως σού μιλάει

0

Όλοι οι άνθρωποι χρειάζεται στη ζωή τους να αποκτήσουν έναν σκύλο ή και δύο ή και τρεις, ανάλογα με το πόση αγάπη αντέχουν. Διότι αυτό το τετράποδο πλάσμα έρχεται στη ζωή των ανθρώπων για να προσφέρει. Κι αυτό κάνει. Σε κάνει να γελάς, σε αγκαλιάζει, σε κοιτάει και λιώνει, χαίρεται και μόνο που υπάρχεις. Και είναι τόσο εκφραστικά στην αγάπη τα σκυλιά, που δε σου αφήνουν χώρο να αμφιβάλλεις. Βέβαια, αν στη μέση μπει το φαγητό, το μπάνιο, το κόψιμο νυχιών ή το επίδοξο αμόρε, εκεί το πράγμα αλλάζει και δε θα διστάσουν να στο δείξουν. Πάμε λοιπόν να διαβάσουμε τους τρόπους που έχουν βρει για να επικοινωνούν μαζί μας.

1. Go, go, go!

Πιάνεις το λουρί και ξαφνικά αρχίζουν να κυνηγούν την ουρά τους από την πολλή χαρά. Μετά από λίγο σε πλησιάζουν και κάθονται ήσυχα ήσυχα για να τους το περάσεις στο λαιμό. Πάμε, σου λένε, είμαι έτοιμος!

2. Κι έμεινα εδώ να μη σου λείψει τίποτα

Κλαις, στεναχωριέσαι, είσαι αγχωμένος; Μήπως έχεις θυμώσει; Τα πανέμορφα αυτά πλασματάκια θα το καταλάβουν, θα έρθουν να κουρνιάσουν δίπλα σου, θα σε σκουντήσουν με το ποδαράκι τους, θα κάνουν ό, τι χρειαστεί για να σου πουν. «Μη στεναχωριέσαι, εγώ είμαι εδώ, πάντα, για σένα».

3. Στους δύο τρίτος δεν χωρεί

Και γι’ αυτό αποχωρεί. Όπως θα αποχωρήσει και το καινούργιο ή έστω wanna be ταίρι σου αν δεν το εγκρίνει το ζωάκι σου. Γαβγίζει πολύ; Είναι επιθετικό; Δεν έρχεται καν κοντά όταν είστε μαζί; Δε φταίει εκείνο, μα το ένστικτό του που σου εφιστά την προσοχή με τον πιο ξεχωριστό και άδολο τρόπο. Δική σου η επιλογή.

4. Ζηλεύω, ζηλεύω εσένα που αγαπάω και λατρεύω

«Γι’ αυτό μην ακουμπάς, μην πλησιάζεις, μη μιλάς σε άλλα σκυλάκια. Είσαι μόνο δικός μου και δε θέλω να σε μοιράζομαι. Δε με ακούς που γαβγίζω;» Γαβ. Ένα κι αυστηρό.

5. Ποια παντόφλα;

Σκανταλιά και σκύλος πάνε μαζί. Μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία. Ό, τι κι αν έχουν κάνει όταν έρχεται η στιγμή που τα μαλώνεις, εκείνα σηκώνουν τα ματάκια, χαμηλώνουν την ουρίτσα και παίρνουν εκείνο το κουταβίσιο βλέμμα μαλαγάνας που δε σου πάει καρδιά να μαλώσεις παραπάνω. Άντε χαλάλι κι οι παντόφλες. Πάλι.

6. Το δικό σου φαγητό δυο φορές φαγητό μου

Η ώρα του φαγητού, του δικού σου δηλαδή, γιατί οι μικροί μας φίλοι τρώνε όλη την ώρα και κάθε φορά, όσο γεμάτη κι αν είναι η κοιλίτσα τους, ζητούν, σχεδόν απεγνωσμένα, μερίδιο από το δικό σου φαγητό. Λιμοκτονώ θα έλεγαν οι θεατρίνοι φίλοι μας. Στα δύο εκατοστά από το πιάτο σου κάθεται σε πλήρη ετοιμότητα για το δικό σου οκ, για να σου βουτήξει το κοτόπουλο. Λιχούδηδες ολκής!

7. Bedtime stories

Νύσταξες λιγάκι ε; Κι εκείνο μαζί σου. Βέβαια η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο νυσταγμένο. Προτιμάει απλώς να βρίσκεται όπου είσαι εσύ. Το αγαπημένο του μέρος είναι κάπου πολύ πολύ κοντά σου και σου το λέει ακολουθώντας σε. Ποιος σου είπε πως οι άνθρωποι δεν έχουνε ουρά;

8. Say my name

Σούζι, Σίμπα, Ρεξ, tiger; Όπως κι αν το έχεις ονομάσει, το γεγονός πως όταν προφέρεις το όνομά του τρέχει κοντά σου και μάλιστα σφαίρα, είναι ο τρόπος του να πει εδώ είμαι, τι με θες; Θα παίξουμε;

9. Χάδι και πάλι χάδι

Γίνονται τόσο μα τόσο αξιολάτρευτα. Γυρίζουν τούμπα, τεντώνουν τα ποδαράκια τους, σε κοιτάνε. Ποσό πολύ απολαμβάνουν να αφήνονται- κυριολεκτικά και μεταφορικά- στα χέρια σου. «Σε εμπιστεύομαι», σου λένε και σου το δείχνουν.

10. Όσο υπάρχεις, θα υπάρχω

Τα έχεις παρατηρήσει, σίγουρα, να κάθονται απέναντί σου και απλά να σε κοιτούν για πολλή ώρα, σοβαρά κι ακούνητα. Αυτή είναι η πιο σιωπηρή και ταυτόχρονα η πιο ηχηρή μορφή έκφρασης του πόσο σ’ αγαπούν. Από όλους τους ανθρώπους που κατοικούν πάνω στον πλανήτη εκείνα αγαπούν εσένα, μόνο εσένα. Εύχομαι να τους την ανταποδίδεις αυτή την υπέρμετρη αγάπη.



Αν είσαι τυχερός και έχεις μέσα στο σπίτι σου ένα σκυλάκι, τότε ξέρεις πως κάθε μέρα ο τρόπος που επικοινωνείτε αλλάζει, βελτιώνεται. Όσα κάνετε μαζί, σας δένουν συνεχώς, σας ενώνουν. Αυτά τα μικρά θαύματα σου δίνουν τα σημαντικότερα μαθήματα που δεν μπορεί να τα μάθει άνθρωπος σε άνθρωπο. Σε κάνουν να νιώσεις τι σημαίνει ανιδιοτέλεια, αστείρευτη αγάπη, αληθινή συγχώρεση, συμπαράσταση, φιλία, ενσυναίσθηση. Δίνουν στο νοιάξιμο μιαν άλλη μορφή, στη φροντίδα μια νέα διάσταση. Τώρα η προστασία δεν είναι λέξη, είναι πράξη, εκδήλωση αγάπης, της δικής σου.

Γι’ αυτό να εκτιμάς τον σκύλο σου για τις στιγμές που σου χαρίζει, για όλα όσα σου προσφέρει. Να τον ρωτάς τι θέλει να κάνεις εσύ σήμερα για να είναι εκείνος ευτυχισμένος. Κι αν δεν απαντήσει κι έρθει δίπλα σου ή σου κουνήσει την ουρά, εσύ θα ξέρεις πως πιο πολύ είναι ευτυχισμένος όταν εσύ είσαι κάπου εκεί κοντά του. Γι’ αυτό όσο μπορείς, να είσαι.

Αφιερωμένο στο πιο γλυκό και μικροσκοπικό σκυλάκι του δικού μου μικρόκοσμου, στο Σουζάκι μου, που προστατεύω και λατρεύω από την πρώτη στιγμή που το αντίκρισα.

Κωνσταντίνα Ραυτοπούλου
pillowfights

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top