Κεμπάπ

0

Δεν έχετε ξαναφάει τέτοιο κεμπάπ.

Υλικά:
  • 300 γραμμάρια κιμά αρνίσιο.
  • 300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο.
  • 2 κουταλιές γλυκού κόλιανδρο φρεσκοτριμμένο.
  • 2 κουταλιές γλυκού κύμινο φρεσκοτριμμένο.
  • 2 κουταλιές γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
  • 2 κουταλιές γλυκού πιπέρι καγιέν.
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • 4 πίτες.
  • ελαιόλαδο.
  • 2 κρεμμύδια μεσαία κομμένα σε φέτες.
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος.
  • 1 κουταλιά σούπας σουμάκ.
Εκτέλεση:
  • Σε μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε τους κιμάδες, τα πιπέρια, το κύμινο, τον κόλιανδρο , το αλάτι και το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Πλάθουμε σε μακρουλά στρογγυλά μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ ή ψησταριά για 20′ περίπου.
  • Αλείφουμε τις πίτες με λάδι και τις βάζουμε και αυτές στην ψησταριά για λίγο, να ζεσταθούν αλλά να μην γίνουν σκληρές.
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια πάνω σε πίτα, με τις φέτες κρεμμύδι και τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε με λίγο σουμάκ (αν έχουμε)

syntages
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top