είναι πραγματικά πάρα πολύ εύκολο να την ετοιμάσετε.
Υλικά
- 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας κομμένο κατά μήκος στη μέση
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- 5 μεγάλα αυγά
- 1 μεγάλο αυγό, ξεχωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon (ή άλλη της προτίμησης μας)
- 2 κουταλιές sour cream
- 40 + 40 γραμμ. τριμμένο τυρί που λιώνει (χρησιμοποίησα γκούντα)
- 200 γραμμ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 200 γραμμ. μπέικον χοντροκομμένο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
- Σε μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε τον κρόκο, τη μουστάρδα, τη sour cream, 40 γραμμ. τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε τα δύο κομμάτια σφολιάτας στο ταψί. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε ένα περιθώριο 1 εκ. σε κάθε κομμάτι.
- Απλώνουμε το κρεμώδες μίγμα στη σφολιάτα, προσέχοντας να μη βγούμε έξω από το περιθώριο που χαράξαμε.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα 40 γραμμ. τυρί.
- Ψήνουμε τη σφολιάτα για 20-30’ ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και μέτρια θερμοκρασία.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ασπράδι, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.
- Αδειάζουμε τα αυγά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 4-5’, ανακατεύοντας συνεχώς. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο.
- Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και ξαναβάζουμε το τηγάνι πάνω στην εστία.
- Ρίχνουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρώμα. Το μεταφέρουμε σε δεύτερο πιάτο.
- Χωρίς να αφαιρέσουμε το λίπος από το μπέικον, ρίχνουμε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για μερικά δευτερόλεπτα (θέλουμε μόνο να μαλακώσουν).
- Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο. Μοιράζουμε πρώτα τα αυγά και κατόπιν τοποθετούμε τα μανιτάρια και το μπέικον.
- Ξαναβάζουμε τις τάρτες στο φούρνο και ψήνουμε για 10’ ακόμα.
- Σερβίρουμε αμέσως.
theonewithallthetastes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.