Είναι αρκετά εύκολο και γιατί όχι, το λες και ελαφρύ γλυκό.
Υλικά
Για τη βάση :
Για τη βάση :
- 300 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
- 65 γρ. Άχνη ζάχαρη
- 200 γρ. Μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αυγά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
- 4 κουταλιές αλεύρι (80 γρ.)
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς
- Ανακατεύουμε σε λεκανάκι τα υλικά της βάσης μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη
- Την απλώνουμε σε ταρτιέρα 25 εκ. διάμετρο περίπου να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά και την τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία.
- Την ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Χτυπάμε τα υλικά της κρέμας στο μίξερ για 1-2 λεπτακια. Αδειάζουμε την κρέμα στην ψημενη βάση και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε. Σερβίρουμε με αχνη ή σαντιγύ.
- Διατηρείται στο ψυγείο.
cookpad
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.